Πολιτικη & Οικονομια

Η στόχευση Μητσοτάκη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός

Η ατζέντα του Έλληνα πρωθυπουργού και οι συναντήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός - Στόχοι και συναντήσεις

Σημαντικές συναντήσεις και συζητήσεις θα είχε σήμερα (18.1) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νταβός. Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει το πρωί σε συζήτηση με τίτλο «European Green Deal, Anyone?». Η ενεργειακή κρίση, άλλωστε, παραμένει ψηλά στην ατζέντα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα των τελευταίων ετών. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Στη δική του ατζέντα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά ψηλά την επιστροφή της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα, τους ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τους κυβερνητικούς στόχους της νέας τετραετίας και τη σημασία της Ελλάδας ως δύναμη αξιοπιστίας και πυλώνα σταθερότητας, εν μέσω πολέμων και ταραχών. 

Σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες, όπως ανώτατα στελέχη μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τεχνολογίας και της ενέργειας, οι οποίοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyh7hz7yciw1)

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Την Πέμπτη (18/1), στις 10:00 (ώρα Ελλάδας), ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε συζήτηση με τίτλο «European Green Deal, Anyone?».

Στις 16:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συζήτηση με τον Ravi Agrawal, αρχισυντάκτη του περιοδικού «Foreign Policy».

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.

Την Παρασκευή (19/1), στις 10:10, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg και στη δημοσιογράφο Francine Lacqua.

Στο Νταβός ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Η ατζέντα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενεργειακή και κλιματική κρίση βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του φετινού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στο παγωμένο Νταβός. Παραπληροφόρηση, κοινωνική πόλωση, κυβερνοασφάλεια, διακρατικές ένοπλες συγκρούσεις, έλλειψη οικονομικής ευημερίας, πληθωρισμός βρίσκονται στην κορυφή των παγκόσμιων κινδύνων για την επόμενη διετία σύμφωνα με έρευνα του Φόρουμ με τη συμμετοχή 1.500 ειδικών από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Φυσικά και ζητήματα καθαρά πολιτικής θα πέσουν στο τραπέζι. Πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά όταν ο μισός πληθυσμός της γης θα κληθεί φέτος να βρεθεί στις κάλπες, εκλέγοντας νέες κυβερνήσεις. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cygzvou8tjip)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ