- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η απόκρουση της αυτοδυναμίας. Μια επαναστατική πράξη.
Έναν δρόμο έχουμε μπροστά μας
Σε κάθε εποχή, οι ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας διαφέρουν. Και οι δρόμοι της κατανόησης αυτών των αναγκών επίσης. Κανένα ιδεολογικό σχήμα δεν αντέχει στον χρόνο και δεν μπορεί να διεκδικεί την προσχώρηση των ανθρώπων σε αυτό, αν δεν συντελεί στην κατανόηση, αν δεν γίνεται παράγοντας εξέλιξης, αν δεν έχει αυθεντική σχέση με την πραγματικότητα.
Ελλάδα, Δεκέμβριος 2014: Τι κάνει κανείς; Πώς στέκεται απέναντι στη συσσωρευμένη ανάγκη, στο κοινωνικό αδιέξοδο και την πολιτική αναντιστοιχία με την πραγματικότητα και, ως εκ τούτου, έναντι των συνακόλουθων κοινωνικών προσδοκιών;
Πώς απαντάει κανείς στις θριαμβολογικές προσεγγίσεις και τις σωτηριολογικές υποσχέσεις, που πρόδηλα αποτελούν παγίδα για τους ανθρώπους;
Πώς αντικρούει κανείς τα «επιχειρήματα», που διεκδικούν την ολοκληρωτική αλήθεια; Και μην ξεχνάμε ποτέ, ο διεκδικητής της ολοκληρωτικής αλήθειας διεκδικεί τη σιωπή του άλλου.
Μία είναι η απάντηση. Ο περιορισμός της ισχύος. Ο περιορισμός της πολιτικής αυτάρκειας. Η άρνηση της φαντασίωσης της παντοδυναμίας, την οποία γεννάει η πολιτική ισχύς.
Όποιος ενδιαφέρεται για την κίνηση των πραγμάτων, όποιος πιστεύει ότι η μεταβολή μπορεί να κυοφορεί κάτι καλύτερο από την αδράνεια - την αδράνεια που με τη σειρά της κυοφορεί κάθε ισχυρή εξουσία, αφού αυτή την αυτοσυντήρησή της μόνο προτάσσει - ένα δρόμο έχει μπροστά του.
Έναν δρόμο έχουμε μπροστά μας. Στις εκλογές που έρχονται, η απόκρουση, η συνειδητή απόκρουση κάθε αυτοδυναμίας, είναι ο δρόμος. Η στάση αυτή, στις συνθήκες που ζούμε, επειδή μας φέρνει πιο κοντά στην πραγματικότητα και στη συνειδητοποίησή της, είναι μια επαναστατική πράξη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.