- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Διάσωση – θρίλερ: Γυναίκα παγιδεύτηκε σχεδόν γυμνή σε βράχο 21 μέτρων
Πώς βρέθηκε γαντζωμένη για περίπου 30 λεπτά, απλώς ελπίζοντας ότι δεν θα χάσει τη ζωή της
Η λαχτάρα για μία βουτιά σε νερά εξαιρετικά χαμηλής θερμοκρασίας οδήγησε σε μία αγωνιώδη διάσωση
Μια γυναίκα που παραλίγο να χάσει τη ζωή της μετά από μια βουτιά σε παγωμένα νερά μί λησε ανοιχτά για τη συγκλονιστική της εμπειρία, αφού πέρασε περισσότερα από 30 λεπτά γαντζωμένη σε έναν βράχο, ελπίζοντας απεγνωσμένα ότι η διάσωσή της δεν θα αργήσει.
Η Maxime Rancourt είχε ξεκινήσει τη μέρα της με μια δόση αδρεναλίνης, κάνοντας μια πρωινή βουτιά στην περιοχή του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος cliff diving, το άγριο κύμα την άφησε παγιδευμένη σε έναν πανύψηλο βράχο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση ομάδας διάσωσης, για να μη σκοτωθεί.
«Κοίταζα τα κύματα και έλεγα πόσο όμορφα είναι. Είμαι καλή κολυμβήτρια, αλλά συνήθως δεν κολυμπάω εκεί», είπε στο ABC News. Η Rancourt ανέφερε ότι όλα φαίνονταν “μια χαρά” πριν αποφασίσει να αντιμετωπίσει τα κύματα εκείνη την ημέρα.
Ένα ισχυρό ρεύμα παρέσυρε την ίδια και τη σανίδα της προς τα ανοιχτά, με τα άγρια κύματα να την απομακρύνουν ακόμα περισσότερο.
Εξήγησε ότι το ρεύμα την τράβηξε «σχεδόν 15 μέτρα» μακριά από την ακτή, προσθέτοντας: «Ξαφνικά με παρέσυρε και δεν ήμουν ακόμα πολύ μακριά. Νόμιζα ότι μπορούσα να ξαναμπώ στο νερό, αλλά το νερό ήταν τόσο δυνατό. Τα κύματα ήταν έτσι. Είχα μείνει στη μέση».
Τελικά, μετά από αυτό που της φάνηκε σαν αιωνιότητα παλεύοντας με τα μανιασμένα κύματα, η Rancourt εντόπισε έναν βράχο στην άκρη του γκρεμού και σύρθηκε προς αυτόν για να σωθεί. «Το ρεύμα ήταν ακραίο. Πήδηξα και έπιασα τον βράχο για να μείνω εκεί, και το νερό συνέχιζε να πέφτει πάνω μου», πρόσθεσε. «Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Ήμουν πάνω στον βράχο και άρχισα να σκαρφαλώνω από τα αριστερά προς τα δεξιά και τότε κατάλαβα ότι δεν ήταν καλή ιδέα, αλλά εκείνη τη στιγμή ήταν ο μόνος τρόπος να σωθώ».
Τελικά, μετά από 30 λεπτά εξαντλητικά λεπτά, με την ίδια γαντζωμένη στον μεγάλο βράχο, κάποιος την είδε και κάλεσε αμέσως τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, οι οποίες έφτασαν μέσα σε λίγα λεπτά.
Αφού έφτασαν στο σημείο, ένας έμπειρος πυροσβέστης πραγματοποίησε την επικίνδυνη κατάβαση με σχοινί για να φτάσει στη Rancourt, ενώ δύο ακόμη βρίσκονταν στην κορυφή του βράχου, κρατώντας σταθερά τις γραμμές ασφαλείας ώστε να εξασφαλίσουν ότι θα μεταφερόταν με ασφάλεια.
Οι άνεμοι στην περιοχή ήταν ασυνήθιστα ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία της θάλασσας ήταν πάνω κάτω γύρω στους 13ο Κελσίου, όταν η Rancourt αποφάσισε να κάνει τη βουτιά στα παγωμένα νερά. Μετά τη δραματική διάσωση, ένα συγκινητικό βίντεο την έδειξε να αγκαλιάζει με ανακούφιση τον διασώστη της.
«Ευχαριστώ που μου έσωσες τη ζωή», είπε με ευγνωμοσύνη.
«Εξαιτίας σου θα έχω μέλλον, θα κάνω παιδιά», πρόσθεσε η Rancourt, χαμογελώντας πλατιά καθώς αγκάλιαζε τον άνθρωπο που της έσωσε τη ζωή. «Μου είπαν ότι πρέπει να είμαι ευγνώμων που είμαι ζωντανή», είπε με δάκρυα σε συνέντευξή της στο ABC News. «Θα μπορούσα να είχα πεθάνει».
Μετά την τρομακτική δοκιμασία, η Rancourt δεν έχει καμία πρόθεση να ξαναμπεί στο νερό.
Σύμφωνα με αναφορές, περίπου 32 άνθρωποι χρειάζονται διάσωση κάθε χρόνο από την περιοχή λόγω των ισχυρών ρευμάτων.
ΠΗΓΗ: ABC News
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κατάρρευση των πολιτισμών της Εποχής του Χαλκού, οι αιτίες της και οι αναλογίες με τις κρίσεις του σύγχρονου κόσμου
H μεγαλύτερη στρατιωτική κινητοποίηση των ΗΠΑ στην περιοχή από την εισβολή στο Ιράκ το 2003
Πώς ξεκίνησε η φωτιά - Τι εξετάζουν οι Αρχές
Η ιστορική συμφωνία μετά το Brexit εντάσσει πρακτικά το Γιβραλτάρ στη ζώνη Σένγκεν και αλλάζει την καθημερινότητα των 40.000 κατοίκων του
Στα χέρια των αρχών υλικό πορνογραφίας ανηλίκων που βρέθηκε στους υπολογιστές του
Ο στενός φίλος της πριγκίπισσας Νταϊάνα που ίσως σταθεί στο πλευρό του
Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα των New York Times
Ο Γιούλιν Τσεν κρατείται στην Κίνα εδώ και σχεδόν δύο χρόνια και αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατασκοπεία - Το δημοσίευμα του Reuters
Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν νέα σειρά πληγμάτων κατά ιρανικών στόχων
Θα ισχύει για όλα τα πλοία, ανεξαρτήτως σημαίας - Αφορά όλη την ακτογραμμή
Από τις οικογενειακές παέγιες μέχρι τις οργανωμένες πλαζ στην Ιταλία
Το υλικό δεν έχει επαληθευτεί ανεξάρτητα
Τέλος 20% στα φορτία μέσω των Στενών του Ορμούζ
Επιθέσεις και εκφοβισμοί κατά του προσωπικού που διανέμει ζωτικής σημασίας εφόδια στους αμάχους
«Ίσως να μας ονομάσουμε και “φύλακες αγγέλους” των Στενών»
Έμεινε ακινητοποιημένη μετά από πτώση και κατάφερε να επιβιώσει πίνοντας νερό από τη βρύση
Λονδίνο και Βρυξέλλες στοχοποιούν για πρώτη φορά από κοινού τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.