- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ορειβάτης διασώθηκε δύο φορές στο Όρος Φούτζι - Επέστρεψε για να βρει το κινητό του
Αψήφησε τις οδηγίες ασφαλείας - Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου
Ιαπωνία: Ορειβάτης διασώθηκε δύο φορές στο Όρος Φούτζι, αφού επέστρεψε εκτός σεζόν για να βρει το κινητό του, αψηφώντας τις οδηγίες ασφαλείας
Ένας 27χρονος ορειβάτης φοιτητής πανεπιστημίου, ο οποίος ανέβηκε στο Όρος Φούτζι εκτός της επίσημης ορειβατικής περιόδου, διασώθηκε δύο φορές μέσα σε τέσσερις ημέρες, αφού επέστρεψε για να αναζητήσει το κινητό του τηλέφωνο.
Ο Κινέζος ορειβάτης, που διαμένει στην Ιαπωνία, διασώθηκε αρχικά με ελικόπτερο την Τρίτη ενώ βρισκόταν στο μονοπάτι Φουτζινομίγια, περίπου 3.000 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
Διπλή διάσωση στο Όρος Φούτζι για χαμένο κινητό
Δεν μπορούσε να κατέβει από το μονοπάτι επειδή έχασε τα κραμπόν του — μια ακιδωτή συσκευή που προσαρμόζεται στο κάτω μέρος των ορειβατικών παπουτσιών για καλύτερη πρόσφυση.
Λίγες μέρες αργότερα, όμως, επέστρεψε στο βουνό για να ανακτήσει αντικείμενα που είχε αφήσει πίσω του, συμπεριλαμβανομένου του κινητού του τηλεφώνου. Διασώθηκε ξανά το Σάββατο, αφού υπέστη υψομετρική ασθένεια, αλλά πλέον είναι εκτός κινδύνου.
Προειδοποιήσεις για τους κινδύνους ανάβασης εκτός σεζόν
Λόγω των σκληρών συνθηκών, οι άνθρωποι αποθαρρύνονται από το να αναρριχώνται στο Όρος Φούτζι εκτός της επίσημης περιόδου ανάβασης, η οποία ξεκινά στις αρχές Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, όλα τα μονοπάτια που οδηγούν στην κορυφή του Όρους Φούτζι είναι κλειστά αυτήν την περίοδο.
Μετά τη διάσωση του άνδρα, η αστυνομία της Νομαρχίας Σιζουόκα επανέλαβε τη σύστασή της να αποφεύγεται η ανάβαση στο βουνό εκτός σεζόν, καθώς ο καιρός μπορεί να αλλάξει απότομα, δυσχεραίνοντας τις επιχειρήσεις διάσωσης. Επίσης, τα ιατρικά κέντρα κατά μήκος των μονοπατιών είναι κλειστά.
Αναρτήσεις χρηστών στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) επέκριναν τον άνδρα επειδή αγνόησε τις οδηγίες ασφαλείας και υποστήριξαν ότι θα έπρεπε να πληρώσει το κόστος και των δύο επιχειρήσεων διάσωσης.
Το Όρος Φούτζι, γνωστό παγκοσμίως για το τέλειο κωνικό του σχήμα, με ύψος 3.776 μέτρα, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Ιαπωνίας και οι αρχές τα τελευταία χρόνια έχουν λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του υπερτουρισμού, αυξάνοντας τα τέλη ανάβασης.
Το 2023, περισσότεροι από 220.000 άνθρωποι ανέβηκαν στο Όρος Φούτζι μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου.
(Με πληροφορίες του BBC News)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οδεύει προς διεθνείς οργανισμούς - Εκλογές για την έδρα του
Εξουδετερώθηκε ο μηχανισμός - Εκτιμάται ότι στόχος ήταν το γενικευμένο μπλακ άουτ
Έλεγε στους συγγενείς τους ότι τους είχε μιλήσει και αργότερα βρέθηκαν νεκροί
«Είχε εμμονή» - Ξέσπασε σε κλάματα στο δικαστήριο
Όσα είχε αποκαλύψει για τη στιγμή που έφτασε στον τόπο του εγκλήματος
Παρούσα η οικογένεια του νέου μονάρχη
H αγορά δεν έχει πειστεί πως η ανάπτυξη της μπορεί να κάνει «comeback»
Η υπόθεση συγκλονίζει τη Βρετανία - Κατηγορείται για 48 αδικήματα
Οι παράνομες εξαγωγές κοκαΐνης υπολογίζονται σε 16,5 δισ. δολάρια το 2024
Βρισκόντουσαν στα ερείπια υδροηλεκτρικών σταθμών στα Ιμαλάια
Ανεκπαίδευτοι «χειρουργοί» χρησιμοποιούν σκουριασμένα εργαλεία, οδηγώντας στον θάνατο δεκάδες παιδιά
Όταν κάποιοι στη Δύση επιχαίρουν με τη στρατιωτική αποτυχία των ΗΠΑ
Οργή και καταγγελίες για καθυστερήσεις στις έρευνες σε εργοστάσια
Τι άλλο είπε ο Κρίστιαν «King» Κομπς
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κλειδί για την καταδίκη οι δικές του αφηγήσεις
Οι αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.