Πολιτικη & Οικονομια

Νέο βίντεο Μητσοτάκη στο TikTok για τα τιμολόγια ρεύματος

«Οι προμηθευτές αναγκάστηκαν να ρίξουν τις τιμές»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Νέο βίντεο Μητσοτάκη στο TikTok για τα τιμολόγια ρεύματος © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Μητσοτάκης: Νέο βίντεο στο TikTok για τα τιμολόγια ρεύματος - «Οι προμηθευτές αναγκάστηκαν να ρίξουν τις τιμές»

Με νέο του βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο TikTok ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος, απαντώντας σε κρίσιμα ερωτήματα, που θέτοιυν οι πολίτες γύρω από αυτά.

Ο πρωθυπουργός της χώρας προσπάθησε να εξηγήσει τη λειτουργία και τη χρησιμότητά των χρωματιστών τιμολογίων του ρεύματος στο εν λόγω βίντεο, τα οποία έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2024.

Ο ίδιος ανέφερε, ότι κατά αυτόν τον τρόπο, ο ανταγωνισμός στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας λειτουργεί υπό καλύτερους όρους, και αυτό συμβαίνει χάριν των τεσσάρων νέων τιμολογίων. Να σημειωθεί πως τα νέα τιμολόγια είναι στα χρώματα, του μπλε, του πράσινου, του πορτοκαλί και το κίτρινο.

Μητσοτάκης στο  TikTok: Μεγαλύτερη διαφάνεια στη σύγκριση των τιμών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε, ότι πριν τη δημιουργία των τεσσάρων αυτών τιμολογίων, υπήρχαν 130 διαφορετικά, τα οποία δεν επέτρεπαν στους πολίτες την άμεση και εύκολη αξιολόγηση φθηνού ρεύματος. Αυτό, που θέλησε να τονίσει ο πρωθυπουργός της χώρας μέσα από το ολιγόλεπτο αυτό βίντεο είναι ότι κατά αυτόν τον τρόπο υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια στη σύγκριση των τιμών. Έτσι, οι προμηθευτές, προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες αναγκάστηκαν να μειώσουν τις τιμές τους.

Το συγκεκριμένο μέτρο της κυβέρνησης φαίνεται να έχει ήδη απτά αποτελέσματα, αφού η μέση τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος τον Ιανουάριο να διαμορφώνεται περίπου στο 13,5 λεπτά την κιλοβατώρα, ενώ τον Δεκέμβρη κυμαινόταν στα 14,5 λεπτά την κιλοβατώρα. Ακόμη, δεν παρέλειψε να επισημάνει, ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους πραγματικά ευάλωτους συμπολίτες μας, αλλά και όσους επιλέγουν να θερμαίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα. Το συγκεκριμένο έκτακτο βοήθημα, πρόκειται να υπάρχει για τους μήνες του Ιανουαρίου, του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου.

Καταληκτικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε στους πολίτες να μπουν στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ, προκειμένου να δουν όλες τις λεπτομέρειες για τα νέα χρωματιστά τιμολόγια.

Δείτε το βίντεο:

@kyriakosmitsotakis_

Τιμολόγια Ηλεκτρικού Ρεύματος❗️

♬ original sound - Kyriakos Mitsotakis

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ