Πολιτικη & Οικονομια

Στην Ελλάδα η Ευρωπαία Συντονίστρια κατά του τράφικινγκ

Συνάντηση στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου - Αποτίμηση της κατάστασης στη χώρα μας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΕ: Στην Ελλάδα η Ντάιαν Σμίτ, Ευρωπαία Συντονίστρια κατά του τράφικινγκ - Συνεργασία με το υπουργείο Μετανάστευσης ενάντια στο έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων.
Eπίσκεψη εργασίας στη χώρα μας πραγματοποιεί η συντονίστρια της ΕΕ για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων © EPA/Olivier Hoslet

ΕΕ: Στην Ελλάδα η Ντάιαν Σμίτ, Ευρωπαία Συντονίστρια κατά του τράφικινγκ - Συνεργασία με το υπουργείο Μετανάστευσης ενάντια στο έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων.

Φως στο σκοτεινό και αόρατο έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων με ανταλλαγή πληροφοριών και καλών πρακτικών, προσπάθησαν να ρίξουν όσοι συμμετείχαν στο στρογγυλό τραπέζι που οργανώθηκε στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και με το οποίο ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας της Συντονίστριας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, Ντάιαν Σμίτ.

Με σκοπό την αποτίμηση της κατάστασης στην Ελλάδα και την Ευρώπη, τις νέες προκλήσεις και την ενίσχυση της συνεργασίας, την κυρία Σμιτ υποδέχθηκαν η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη και ο γενικός γραμματέας Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας, Ηρακλής Μοσκώφ.

Στη συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Δικαστικό Σώμα, το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, την ομάδα διαχείρισης του Εθνικού Μηχανισμού Αναφοράς για την προστασία των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων στο ΕΚΚΑ, το Τμήμα Ανάλυσης και Αντιμετώπισης Εγκλήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την Επιθεώρηση Εργασίας, την Europol, τον FRONTEX και τον ΕΟΔΥ.

Η επίσκεψη της Ευρωπαίας Συντονίστριας ξεκίνησε στο κοινοβούλιο με την ενημέρωση της υπόεπιτροπής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, με πρόεδρο την βουλευτή Μαρία Αντωνίου από τη Νέα Δημοκρατία και αντιπρόεδρο την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα.

Κατά την συνεδρίαση συζητήθηκαν το ισχύον πλαίσιο προστασίας των θυμάτων, η δρομολογημένη αναθεώρηση της Οδηγίας 2011/36 και η ανάγκη διακοινοβουλευτικής συνεργασίας και ανάληψης κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών.

Κατά την επίσκεψή της, η κυρία Σμιτ ξεναγήθηκε επίσης στα γραφεία του Urban Safe Space της οργάνωσης «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού», εταίρου του Εθνικού Μηχανισμού Επείγουσας Ανταπόκρισης, όπου ενημερώθηκε για τις δράσεις του Μηχανισμού στο πεδίο, μεταξύ των οποίων η δράση street-work, το info desk και το πρόγραμμα «Protection For all Minors».

Η επίσκεψη διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ έμφαση δόθηκε στις διαφορετικές τυπολογίες του τράφικινγκ, καθώς και στις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ