Ελλαδα

«Αστακός» η Αθήνα σήμερα για την επέτειο Γρηγορόπουλου - Κλειστοί δρόμοι και δύο σταθμοί του μετρό

Επί ποδός 4.000 αστυνομικοί, drone και ελικόπτερο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Αστακός» η Αθήνα σήμερα για την επέτειο Γρηγορόπουλου - Κλειστοί δρόμοι και δύο σταθμοί του μετρό
«Αστακός» η Αθήνα σήμερα για την επέτειο Γρηγορόπουλου - Κλειστοί δρόμοι και δύο σταθμοί του μετρό © Eurokinissi

Επέτειος Γρηγορόπουλου: «Αστακός» η Αθήνα σήμερα - Επί ποδός 4.000 αστυνομικοί, drone και ελικόπτερο

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» θα κλείσει σήμερα Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί και ο σταθμός «Μοναστηράκι» από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 18:00 μέχρι νεωτέρας. Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς στάση.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών που έχουν εξαγγελθεί για τη συμπλήρωση 15 ετών από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Από σήμερα, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι εξαιρετικά αυστηρά, ενόψει και της επίσημης επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Προγραμματισμένες συγκεντρώσεις

Προγραμματισμένες για σήμερα το μεσημέρι και το απόγευμα είναι συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, στις 12:00, με τη συμμετοχή μαθητών και φοιτητών και στις 18:00 υπάρχει προαναγγελία από συλλογικότητες, σωματεία και φορείς.

Επί ποδός 4.000 αστυνομικοί, drone και ελικόπτερο - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Όπως και στην επέτειο του Πολυτεχνείου, έτσι και τώρα, ανάλογα θα είναι τα μέτρα ασφάλειας της ΕΛΑΣ. Ειδικότερα, επί ποδός θα βρίσκονται περίπου 4.000 αστυνομικοί από τις υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας.

Ελικόπτερο της αστυνομίας και drone θα δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ. Ακόμη, διμοιρίες των ΜΑΤ, οι Ομάδες Δράση και Δίας καθώςκαι οχήματα εκτόξευσης νερού θα βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Ως προς τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, η Τροχαία θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις στην κυκλοφορία σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες. Όπως είναι φυσικό, υπάρχει σύσταση προς τους οδηγούς να να αποφύγουν την κίνηση και την στάθμευση στην ευρύτερη περιοχή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ