Πολιτικη & Οικονομια

Αχτσιόγλου κατά Κασσελάκη: Αν θέλαμε καρέκλες, θα μέναμε στον ΣΥΡΙΖΑ

Τι απάντησε στο ερώτημα γιατί δεν αναλαμβάνει επικεφαλής της νέας ΚΟ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έφη Αχτσιόγλου
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αχτσιόγλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εισέλθει σε μια φάση πυρηνικής μετάλλαξης

Στην πρώτη της συνέντευξη μετά την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για τον Στέφανο Κασσελάκη, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που έχουν συγκροτήσει οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν.

Η κ. Αχτσιόγλου έκανε λόγο για «φάση πυρηνική μετάλλαξης» του ΣΥΡΙΖΑ και «διαλυτική κρίση» στο κόμμα μετά τις εκλογές.

Στρέφοντας ευθέως τα βέλη της προς τον Στέφανο Κασσελάκη, είπε ότι «δεν εχει σχέση σχέση με τις αξίες της Αριστεράς» και ότι «αντί να βλέπει τι πηγαίνει λάθος, στοχοποιούσε τον εσωτερικό αντίπαλο του με ακραίες εκφράσεις».

Μιλώντας για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής είπε ότι «είναι απολύτως σεβαστή η νίκη του» στις εσωκομματικές εκλογές, αλλά ότι «υπήρχαν επιφυλάξεις ως προς την πορεία του, επειδή δεν μίλησε πολιτικά καθόλου κατά την προεκλογική περίοδο».

Η Εφη Αχτσιόγλου στον ΑΝΤ1 για τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Κασσελάκη και το νέο κόμμα

«Δεν έχει σχέση με την αριστέρα ο Κασσελάκης»

Για την απόφασή της να μη δεχθεί την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη να αναλάβει όποιο αξίωμα στον ΣΥΡΙΖΑ ήθελε, η Έφη Αχτσιόγλου απάντησε: «Ήταν επιλογή που έκανε σεβαστό το αποτελέσματα, αλλά και ήταν σύμφωνη με την συνείδηση μου και του στίγματος που θα έπρεπε να δίνω ως πχ. τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας άλλα πράγματα από εκείνα που πίστευα εάν αναλάμβανα χαρτοφυλάκιο, μετά και την ανήκουστη ομιλία του κ. Κασσελάκη στον ΣΕΒ».

Ερωτηθείσα για το κατά πόσον ο κ. Κασσελάκης είναι αριστερός, η Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι εκφράζει «προβληματικές θέσεις σε διάφορους τομείς, που δεν έχουν να κάνουνε με τον πυρήνα των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν σχέση με την Αριστερά και το πιο ανησυχητικό φαινόμενο είναι ότι αλλάζουν αυτές οι θέσεις κάθε πέντε ημέρες».

«Έχω υπηρετήσει επί χρόνια από διαφορετικές θέσεις και ένας άνθρωπος που ήρθε και μόλις ανέλαβε να έρχεται και να μας λέει για τις καρέκλες, νομίζω κανείς στην χώρα δεν μπορεί να τον πιστέψει», συμπλήρωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα

Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, η κ. Αχτσιόγλου είπε ότι «ο κ. Τσίπρας έκανε την πολιτική επιλογή της μη παρέμβασης και τη σέβομαι. Με τον Αλέξη Τσίπρα πετύχαμε πολλά μαζί. Ξέρετε ότι έχουμε συμπορευθεί σε δύσκολες εποχές για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη χώρα, και εγώ αυτή την πορεία θα την τιμώ».

Απαντώντας στα πυρά του Στέφανου Κασσελάκη πως οι βουλευτές αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ διεκδικώντας θέσεις και αξιώματα, η Έφη Αχτσιόγλου είπε «το αντίθετο ισχύει, αν θέλαμε τις θέσεις που λέει θα μας προσέφερε και τις καρέκλες, θα μέναμε στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν είχαμε κάνει καμία δημόσια τοποθέτηση και τις διαφωνίες και τις επιφυλάξεις μας τις εκφράσαμε στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι να αποχωρήσουμε», είπε επίσης η ανεξάρτητη βουλευτής.

Έφη Αχτσιόγλου: Γιατί δεν αναλαμβάνει επικεφαλής της νέας ΚΟ

Ως προς τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα και το γιατί εκείνη δεν έχει αναλάβει κάποιο ρόλο, η Έφη Αχτσιόγλου είπε πως «ήταν επιλογή μου να μην έχω πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά θα είμαι παρούσα στις μάχες».

«Δεν ήθελα να αναλάβω ρόλο στη νέα ΚΟ, επειδή έδωσα εγώ την μάχη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Αν ήμουν επικεφαλής στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα, θα περιέπλεκε αυτό τα πράγματα», εξήγησε η κ. Αχτσιόγλου.

Για το εάν δεν έγινε τώρα πόεδρος της ΚΟ για να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του νέου κόμματος που θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στις Ευρωεκλογές, η κ. Αχτσιόγλου απάντησε ότι «η δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα θέλει πολλή δουλειά και δεν θα έδειχνε σεβασμό στη συλλογική διεργασία εάν έλεγα ότι εγώ θα ήμουν επικεφαλής».

«Ως προς το όνομα θα κάνουμε ανακοινώσεις την Δευτέρα. Τα βασικά ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθούμε είναι η κλιματική κρίση, ζητήματα εργασίας, ζητήματα λειτουργίας του Κράτους και ζητήματα οικονομίας, ώστε να εκφράσουμε με έναν ριζοσπαστικό και ρεαλιστικό τρόπο την εναλλακτική πρόταση για τους πολίτες», κατέληξε η Έφη Αχτσιόγλου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ