Πολιτικη & Οικονομια

Τα tweets του Forrest Gump 507

«Να τελειώσει επιτέλους η σοκολάτα, να μην έχουν υποκατάστατο και να γίνουν πιο επιρρεπείς»

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 507
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
82591-184635.jpg

Σε περιοδικό οι περιπέτειες της διαπραγμάτευσης!

Σε μια προσπάθεια να ξεχαστεί η εικόνα του τζάμπα-μάγκα και να αποκατασταθεί το προφίλ της κυβέρνησης, το επικοινωνιακό επιτελείο αποφάσισε να κυκλοφορήσει τις περιπέτειες των ηρωικών διαπραγματευτών της χώρας, σε εβδομαδιαίες συνέχειες. Εκεί, το ελληνόπουλο με το ψευδώνυμο «Μεταρρυθμιστής-Φάντασμα» ο Αντώνης, μαζί με τον Σπίθα-Βαγγέλη και τον πιστό τους Γκίκα, υπερασπίζονται την πατρίδα και τους πελάτες-ψηφοφόρους τους από τη βαρβαρότητα των τροϊκανών κατακτητών.

image


Κάποιος να πει, ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΟΜΩΣ, στον Τάκη Μπαλτάκο ότι «Ρίζες» ονομαζόταν ένα πασίγνωστο σίριαλ για την ιστορία των μαύρων στην Αμερική.

● Εκτός αν το όνομα δεν είναι άσχετο με το θέμα του σίριαλ. Και αναφέρεται στις πραγματικές «Ρίζες» των ορθόδοξων, σωματασφαλιτών και στρατιωτικών Ελλήνων, που όπως όλοι γνωρίζουμε ήρθαν από τον Σείριο...

● Γι’ αυτό άλλωστε έσπευσε να ενταχθεί στο κόμμα και ο Βασίλης Καπερνάρος. Που έχει εκδηλώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δημιουργία Κοσμοδρομίου στην Καλαμάτα, για διαστημικές αποστολές...


Αφού ο Ανδρέας Λοβέρδος ίδρυσε με τέτοια ευκολία ΙΕΚ στο Άγιο Όρος, γιατί δεν μπορεί να ιδρύσει και ένα στον Κορυδαλλό προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα του Νίκου Ρωμανού;

● Εκτός αν περιμένει πρώτα μια δήλωση του φυλακισμένου ότι έχει ασπαστεί την ορθοδοξία, ώστε να αρθούν τα διαδικαστικά εμπόδια...


Αύγουστος 2014: Με τροπολογία που κατατίθεται υπό την αιγίδα του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου, οι σχολικοί φύλακες που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν (συνυπολογίζοντας έως και 5 χρόνια κατάρτισης), αρκεί να έχουν περάσει τα 50 (μόλις).

● Άρα: Όπως είναι φυσικό, οι σχολικοί φύλακες και οι οικογένειές τους πίνουν νερό (και ψηφοδέλτιο σταυρωμένο) στο όνομα του Ντινόπουλου. Με άλλα λόγια, η τροπολογία αυτή αποτελεί μέρος της προεκλογικής εκστρατείας του.

● Τώρα λοιπόν που «τα ταμεία βουλιάζουν» και που η Τρόικα ζητάει (κι άλλες) περικοπές συντάξεων, οι συνταξιούχοι θα έχουν μια παρηγοριά: Ότι με τις μειώσεις τους βοήθησαν τον Αργύρη Ντινόπουλο να επανεκλεγεί!

● Τι; Δεν τους είναι αρκετό αυτό;

Σκέψου τώρα πόσο μαλάκας θα αισθάνεται ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που θεωρείται δεδομένο ότι θα ψηφίσει για πρόεδρο δωρεάν, χωρίς να χρειάζεται κανείς να του δώσει 3 εκατομμύρια. (Από τη σειρά «Σκέψεις λίγο πριν ανάψει το φανάρι».)


Πλάκα-πλάκα, καιρό δεν έχει να ανακοινωθεί μια ακόμα «τελευταία ρύθμιση για τα αυθαίρετα»;

● Εκτός αν αποφασίστηκε να ανακοινώνονται πλέον εναλλάξ με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο, για να μη βαριέται το κοινό…


Δίκιο έχουν όσοι κατηγορούν τη Νατάσσα Μποφίλιου για την απόλυση του συντάκτη που δημοσίευσε την υποτιθέμενη σχέση της με τον Μύρωνα Στρατή.

● Αντί να διαμαρτύρεται στο Facebook και να εκθέτει τον άνθρωπο, κανονικά θα έπρεπε να τα φτιάξει με τον Μύρωνα Στρατή ώστε να τον επιβεβαιώσει και να μην κινδυνεύσει η θέση του.


Το πραγματικά σπαρταριστό, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την Τρόικα, δεν είναι ότι ο Βενιζέλος πριν από 30 μόλις ημέρες δήλωνε ότι «ο Ντάιτσελμπλουμ δεν είπε ποτέ ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα συνεχίσει», ότι «έγινε παρεξήγηση» και ότι «βγαίνουμε οριστικά από το μνημόνιο»…

● Το πραγματικά σπαρταριστό είναι το ύφος «εμένα-να-ακούτε-γιατί-εγώ-είμαι-ο-αυθεντικός-μνημονιο-σκίστης» με το οποίο το δήλωσε. 


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας

Αφού η Βούλτεψη που κατηγορεί τον Τσίπρα ότι «ψάχνει για αποστάτες» όταν ζητάει από τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της πρότασης μομφής αποκαλείται «κωμική», το ίδιο δεν πρέπει να θεωρείται και ο Τσίπρας όταν κατηγορεί τον Σαμαρά ότι «διεκδικεί αποστασία» για να πιάσει τους 180;


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για...

«Βρεγνόηση» Το να αγνοείς ότι ένα απλωμένο ρούχο δεν έχει στεγνώσει ακόμα τελείως και να το φοράς λέγοντας ψέματα στον εαυτό σου ότι είναι στεγνό.


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Δημοσιογράφος που καλύπτει τις ανασκαφές στην Αμφίπολη (και καλείται σε έκτακτη συνέντευξη τύπου κάθε φορά που πάει κάτι στραβά στα

πολιτικά)


Η Μετάφραση της εβδομάδας

image

Χαράλαμπος Αθανασίου (Υπ. Δικαιοσύνης) «Είμαστε μια χώρα η οποία σέβεται τις παραδόσεις, σέβεται τη φύση του ανθρώπου και δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί, τουλάχιστον με αυτή την κυβέρνηση και με αυτή την υπουργία, ο γάμος»

Μετάφραση Φύση του ανθρώπου είναι το τρίπτυχο «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια» και ό,τι άλλο γουστάρω εγώ και οι ψηφοφόροι μου. Οι διαφορετικότητα δεν είναι στη φύση του ανθρώπου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ