- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Απάντηση των «9» σε Κασσελάκη: Είναι χυδαιότητα - Νομίζει ότι οι αποχωρήσεις είναι «πουμαρό»
Επίθεση της ομάδας Αχτσιόγλου-Χαρίτση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ
Οι «9» απαντούν σε Κασσελάκη: «Χυδαία η ανάρτηση – Δεν μπορεί να κάνει μαχητική αντιπολίτευση»
Για χυδαιότητα και διάθεση «πουμαρό» κατηγορούν τον Στέφανο Κασσελάκη οι 9 βουλευτές της ομάδας Χαρίτση - Αχτσιόγλου που αποχώρησαν χθες από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Απαντώντας στην ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποστήριξε ότι θα απέσυρε την υποψηφιότητά του, εάν η Έφη Αχτσιόγλου του έλεγε ότι θέλει την καρέκλα, οι «9» που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν τα εξής:
«Η χυδαιότητα της σημερινής ανάρτησης του κ. Κασσελάκη επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής μας να αποχωρήσουμε από το κόμμα Κασσελάκη.
Δεν έχουμε καμία διάθεση να ακολουθήσουμε τον δρόμο που ο ίδιος έχει επιλέξει για τον εαυτό του. Για άλλη μια φορά απαντά στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις», διαρρέουν.
Αν θέλει να κατανοήσει και τους υπόλοιπους πολιτικούς λόγους των μαζικών αποχωρήσεων χιλιάδων αγωνιστών από το κόμμα του, τον παραπέμπουμε στη χθεσινή δήλωση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και στα δεκάδες άλλα κείμενα αποχωρήσεων που έχουν κατατεθεί τις τελευταίες ημέρες, λαμβάνοντας υπόψη μας το σοβαρό ενδεχόμενο να νομίζει ότι είναι "πουμαρό".
Η δική μας υποχρέωση είναι η επιλογή της ευθύνης και της ελπίδας: η μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην επικίνδυνη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, κάτι που είναι φανερό ότι ο κ. Κασσελάκης αδυνατεί να υπηρετήσει».
Τέλος, εν είδει υστερόγραφου, αναφέρουν ότι «σε κάθε περίπτωση χρειάζεται πολύ θράσος ένας άνθρωπος που δεν έχει υπάρξει στην Αριστερά παρά μόνο ως διεκδικητής ή κάτοχος καρέκλας, να κάνει μαθήματα ανιδιοτέλειας σε ανθρώπους που έχουν δώσει πολιτικές και κοινωνικές μάχες επί πολλά χρόνια στα κινήματα και στο κόμμα χωρίς καμία απολύτως καρέκλα».
Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε σχολιάσει σε ανάρτηση στο Facebook τη διάσπαση στο κόμμα του, μετά τη χθεσινή αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για την «πρώτη μεταπολιτική διάσπαση στην ιστορία της χώρας», ενώ επαναλαμβάνει ότι οι έδρες δεν ανήκουν σε όσους βουλευτές ανεξαρτητοποιήθηκαν.
Παράλληλα, τονίζει έχει ήσυχη της συνείδησή του γιατί προσπάθησε για την ενότητα και κατηγορεί όσους αποχώρησαν ότι έφυγαν όχι για ιδεολογικούς λόγους, αλλά γιατί έχασαν τις εσωκομματικές εκλογές.
Αξιοπρόσεκτο είναι το σχόλιο του κ. Κασσελάκη για την Έφη Αχτσιόγλου: «Αν είχε έρθει προεκλογικά και μου είχε πει "αυτή η καρέκλα είναι το όνειρό της ομάδας μου, ή βγαίνω πρόεδρος ή φεύγω", θα είχα κάνει πίσω. Θα είχα αποσύρει την υποψηφιότητά μου για χάρη της ενότητας».
Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει ότι η ενότητα στο κόμμα αρχίζει τώρα.
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις για τα χθεσινά δυσάρεστα γεγονότα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς. Οι...
Posted by Stefanos Kasselakis on Friday, November 24, 2023
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.