- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα σε νέα δημοσκόπηση - Δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ με Κασσελάκη
Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ παραμένει πρώτη με 38,5%, ενώ το ΠΑΣΟΚ παίρνει τη δεύτερη θέση με 16%
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρώτη η Νέα Δημοκρατία και δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Δυσοίωνο «βλέπουν» οι πολίτες το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ
Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με τις αποχωρήσεις πολλών στελεχών φαίνεται ότι έχουν φέρει την απόλυτη ανατροπή συσχετισμών, καθώς η νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action24 είναι η πρώτη που δείχνει το ΠΑΣΟΚ να ξεπερνάει το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη και να περνάει πλέον στη δεύτερη θέση τόσο στην εκτίμηση όσο και στην πρόθεση ψήφου.
Στην εκτίμηση ψήφου, η κυριαρχία της ΝΔ με 38,5% παραμένει αδιαμφισβήτητη.
Ακολουθεί δεύτερο για πρώτη φορά έπειτα από χρόνιατο ΠΑΣΟΚ με 16% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,7%. Η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ ανέρχεται στις 22,1 ποσοστιαίες μονάδες.
Παρόμοιο είναι το σκηνικό στην πρόθεση ψήφου, όπου η Νέα Δημοκρατία παραμένει σταθερά πρώτη και με μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους της, συγκεντρώνοντας με 31,1%.
Αξιοπρόσεκτο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ «ρίχνει» τον ΣΥΡΙΖΑ από τη δεύτερη θέση, συγκεντρώνοντας 12,9% έναντι 11,9%. Η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 18,2%.
Το 50% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι «χάνει» με Κασσελάκη
Σε ερώτημα σε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τι πιστεύουν για την πορεία του κόμματος με τον Στέφανο Κασσελάκη στο τιμόνι, οι μισοί (το 50%) θεωρούν ότι με αυτόν τον πρόεδρο το κόμμα θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις, έναντι του 39% που θεωρεί ότι θα ενισχυθεί.
Για το αν οι σημερινοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζαν ένα κόμμα με «καθαρό αριστερό προσανατολισμό» που θα έχει δημιοργηθεί από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το 54% απαντά ναι ή μαλλον ναι.
Παραμένει «αγκάθι» η ακρίβεια
Η ακρίβεια είναι το πρόβλημα που απασχολεί το 61,1% των ερωτηθέντων, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν η οικονομία/ ανάπτυξη (38,4%) και η ανεργία (16,7%).
Στην ερώτηση για τον βαθμό ικανοποίησης από το κυβερνητικό έργο, το 40,2% απάντησε καθόλου, το 29,8% λίγο, το 23,2% αρκετά και το 5,1% πολύ.
Αναφορικά με τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες, συνολικά το 42,7% συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί, ενώ συνολικά το 46,1% διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νωρίτερα τα χρήματα στα ΑΤΜ για τους δικαιούχους
Ποιοι συνταξιούχοι δεν έχουν πληρωθεί ακόμα
Αριστερά, αγορά και διαφθορά: Οι βεβαιότητες μιας πολιτικής ιδεολογίας
Πώς η ρύθμιση των 72 δόσεων αλλάζει τα δεδομένα
Η τηλεδιάσκεψή του με τον σκηνοθέτη
Όλες οι προτάσεις και οι ψήφοι
Με αφορμή τη συνταγματική αναθεώρηση
Καμία πρόταση δεν έλαβε 180 ψήφους
H ίδια τόνισε ότι η κριτική πρέπει να γίνεται επί κειμένων και όχι επί φαντασιώσεων
«Μαζί με την καρέκλα, άλλαξε και η αντίληψή του για τους θεσμούς»
«Και εγώ στη θέση σου, αν είχα κάνει όσα έκανες εσύ, υποδυόμενος και τον αδέκαστο θα φοβόμουν»
Η αναφορά του για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Εγχώριες, αλλά και διεθνείς αντιδράσεις
«Στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών για την εξισορρόπηση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής», τόνισε η υπουργός Εργασίας
«Καμία κυβέρνηση να μην εξαγοράζει το πολιτικό παρόν υποθηκεύοντας το μέλλον», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στην εφημερίδα Political
Συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού στο Σάλτσμπουργκ με τον καγκελάριο Κρίστιαν Στόκερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.