Πολιτικη & Οικονομια

Ποιοι θα πάρουν το έκτακτο Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης

Τον Δεκέμβριο η καταβολή του - Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν 150 ευρώ παραπάνω

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Σε ανακοινώσεις για το έκτακτο Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης προχώρησε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός - Σε ποιους θα καταβληθεί

Έκτακτο Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης συνολικού κόστους 350 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα (16.11) ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. «Η υπεραπόδοση του προϋπολογισμού μας επιτρέπει να στηρίξουμε τα αδύναμα νοικοκυριά. Μπορούμε να διαθέσουμε επιπλέον 350 εκατ. ευρώ για να στηρίξουμε τους ευάλωτους», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Τον Δεκέμβριο θα δοθεί επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, σε δικαιούχους του ΟΠΕΚΑ θα υπάρξει αύξηση, θα αυξήσουμε κατά 150% όλα τα επιδόματα τέκνων του ΟΠΕΚΑ. Θα δοθούν 200 ευρώ σε 225.000 δικαιούχους ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ. Θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση και οι χαμηλοσυνταξιούχοι που δεν είδαν προσωπική διαφορά. Θα τους δώσουμε 150 ευρώ παραπάνω, όπως και οι ανασφάλιστοι συνταξιούχοι», είπε στη συνέντευξή του πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον «χριστουγεννιάτικο μποναμά» που αναμένεται να δώσει η κυβέρνηση στους ευάλωτους συμπολίτες μας.

Έκτακτο Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αυξήσεις

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα (16.11) αύξηση 150% στα επιδόματα τέκνων, 200 ευρώ σε 225.000 δικαιούχους επιδομάτων ΑμΕΑ, έκτακτη ενίσχυση στους δικαιούχους ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων που δεν είχαν προσωπική διαφορά και τους ανασφάλιστους υπερήλικες με 150 ευρώ. 

Σχετικά με το επίδομα του ΟΠΕΚΑ, ο πρωθυπουργός θέλησε να δώσει ένα παράδειγμα: «ένα ζευγάρι με δύο παιδιά θα λάμβανε 140 ευρώ και θα πάρει 350 ευρώ».

Χρήματα δίπλα σε δώρο χριστουγέννων και εικόνα που παραπέμπει ή συνδέεται με τον «χριστουγεννιάτικο μποναμά» που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης © Unsplash / micheile henderson

Τι λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το κυκλοφοριακό στην Αθήνα

Στην ίδια συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε πραγματικό πρόβλημα το κυκλοφοριακό στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι δεν έχει εύκολες λύσεις. «Δίνουμε έμφαση με λεωφορειολωρίδες και νέα λεωφορεία που θα κινούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα, μέχρι το τέλος του πρώτου 3μηνου του 2024 θα παραλάβουμε τα νέα μας λεωφορεία. Θα σκεφτούμε σε ποιες γραμμές θα τα τοποθετήσουμε, ενώ τα ΚΤΕΛ έχουν αναλάβει περιαστικά της Αθήνας ένα μέρος των μεταφορών και θα δώσουμε έμφαση στο ποδήλατο. Θέλουμε να φτιάξουμε έναν ποδηλατόδρομο στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος θα μπορεί στην πράξη να χρησιμοποιείται», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Σχετικά με τις κάμερες στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αυτές «θα μπουν για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Ο προγραμματισμός είναι για 700 κάμερες στο κέντρο της Αθήνας. Μπορούμε να προχωρήσουμε και στα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης για καλύτερη χρήση των φαναριών».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Προσβλέπω σε ουσιαστική συνεργασία με τον Χάρη Δούκα»

«Προσβλέπω σε ουσιαστική συνεργασία με το νέο δήμαρχο Αθηναίων. Υπάρχουν και αποφάσεις που άπτονται της κεντρικής διοίκησης. Το μετρό γραμμή 4 θα προχωρήσει. Υπάρχουν αντιδράσεις υπερβολικές πχ για τα δέντρα για τα οποία έχουν δοθεί εξηγήσεις. Για τη Βασιλίσσης Όλγας ότι πεζοδρομείται δεν ξεπεζοδρομείται. Είναι λάθος. Σκοπός μας πρέπει να είναι να κάνουμε σταδιακά τη χρήση του αυτοκινήτου λιγότερη», είπε ο πρωθυπουργός.

 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx00yfiycjyp)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ