Πολιτικη & Οικονομια

Δραγασάκης κατά Κασσελάκη για το μαξιλάρι των 37 δισ. και τον Ε. Τσακαλώτο

«Μην υπονομεύεις τον άθλο Τσίπρα και μην εκτίθεσαι»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δραγασάκης κατά Κασσελάκη για το μαξιλάρι των 37 δισ. και τον Ε. Τσακαλώτο
Δραγασάκης κατά Κασσελάκη για το μαξιλάρι των 37 δισ. και τον Ε. Τσακαλώτο © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Δραγασάκης: Επίθεση στον Κασσελάκη για όσα είπε για Τσακαλώτο και μαξιλάρι 37 δις - «Μην υπονομεύεις τον άθλο Τσίπρα και μην εκτίθεσαι»

Σκληρή επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Γιάννης Δραγασάκης, στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με όσα δήλωσε στη συνέντευξή του στην εκπομπή Live News του Mega, για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και το «μαξιλάρι» των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στη συνέντευξη του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, ως «την πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Με αφορμή αυτή την δήλωση, ο Γιάννης Δραγασάκης προχώρησε σε μία οργισμένη ανάρτηση κατά του Στέφανου Κασσελάκη, εγκαλώντας τον, μεταξύ άλλων, για «υπονόμευση του συλλογικού άθλου του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019 υπό την καθοδήγηση και την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα».

Μάλιστα, τον συμβουλεύει να μην εκτίθεται και να μην δίνει λαβή στη ΝΔ.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Πρόεδρε, σήμερα είπες "Δεν έχει γίνει πιο μνημονιακή απόφαση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτό το μαξιλάρι του κ. Τσακαλώτου".

Επίτρεψέ μου λοιπόν, κάποιες αναγκαίες επισημάνσεις:

• Ο Αλέξης Τσίπρας επανειλημμένα έχει δηλώσει υπερήφανος για το μαξιλάρι, θεωρώντας το επίτευγμα του #ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή, μάλιστα, δεν ήταν απόφαση κάποιου υπουργού, αλλά συλλογική κυβερνητική επιλογή. Το μαξιλάρι δεν ήταν μνημονιακή υποχρέωση, αλλά αναγκαίο μέτρο για να διευκολύνουμε την έξοδο της χώρας στις αγορές. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι επιλογές που είχαμε ήταν "μαξιλάρι ή προληπτική πιστωτική γραμμή" που ζητούσε πχ ο Γιάννης Στουρνάρας & προϋπέθετε νέο μνημόνιο.

• Ο επίσημος δε απολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ για την περίοδο 2012-19, ο πρώτος & μόνος που έχει κάνει κυβερνητικό κόμμα στην Ελλάδα, μιλούσε για το επίτευγμα του μαξιλαριού, με το οποίο ανακτήθηκε η δημοσιονομική κυριαρχία της χώρας. Ο Απολογισμός ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα από την ΚΕ του κόμματος.

Πρόεδρε, σου προτείνω να διαβάσεις τις συγκεκριμένες σελίδες (σ.σ. 72-74). Και γενικότερα εφόσον θέλεις ν' αναφέρεσαι στο κυβερνητικό έργο, είναι απαραίτητο να διαβάσεις τον Απολογισμό του κόμματος του οποίου ηγείσαι, ώστε να μην εκτίθεσαι & να μη δίνεις λαβή στη ΝΔ με τα συκοφαντικά επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Σε κάθε περίπτωση να μην υπονομεύεις τον συλλογικό άθλο του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-19 υπό την καθοδήγηση & την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα. Συλλογικό άθλο που διέσωσε τη χώρα & είναι ιστορικό κεκτημένο & παρακαταθήκη της Αριστεράς για το μέλλον».

Πρόεδρε, σήμερα είπες "Δεν έχει γίνει πιο μνημονιακή απόφαση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτό το μαξιλάρι του κ....

Posted by Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis on Tuesday, November 14, 2023

Οι δηλώσεις Κασσελάκη για Τσακαλώτο και Τσίπρα

Νωρίτερα  μιλώντας στο Mega κ. Κασσελάκης σε δηλώσεις του χαρακτήριζε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ως «την πιο μνημονιακή», ενώ την ίδια στιγμή κατηγόρησε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο πως με αφαίμαξη των φορολογουμένων δημιούργησε το περίφημο μαξιλάρι των 37 δισ. 

«H KE έχει λήξει. Εγώ έθεσα από τον Αύγουστο προγραμματικές θέσεις στα υπόψιν του λαού. Τις προτάσεις μου δεν τις άκουσα από κάποιον άλλον. Πχ είπα να μειώσουμε τους φόρους στους μισθωτούς. Οι άλλοι μιλούσαν για φοροεπιδρομή. Πιο μνημονιακή απόφαση δεν έχει γίνει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από το μαξιλάρι του κ.Τσακαλώτου», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Πρόσθεσε ότι: «Η βάση εκφράστηκε στις περασμένες εκλογές. Χάσαμε κόσμο. Χάσαμε 600.000 ψήφους, 600.000 συμπολίτες μας στην αποχή. Αυτό κάποιοι πρέπει να το πάρουν χαμπάρι. Εγώ δεν ήμουν στέλεχος πρώτης γραμμής τότε. Αλλά προφανώς κάποιοι ήταν μέρος μιας στρατηγικής. Κάποιας πολιτικής στρατηγικής που έλαβε την απάντησή της από τον Έλληνα και την Ελληνίδα, στις περασμένες εκλογές», τόνισε και πρόσθεσε: «Αυτή η προκατάληψη ότι δεν είμαστε υπέρ της έπαρσης της σημαίας; Είμαστε υπέρ της άμυνας, θέλουμε και κοινωνικό κράτος με υγεία και παιδεία. Αυτό να πάει να πει σύγχρονη αριστερά. Τα όργανα να παράγουν πολιτική».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwynvm2eypcp)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ