Πολιτικη & Οικονομια

Συνέντευξη Κασσελάκη στον δρόμο: Αιχμές κατά Τσίπρα, Τσακαλώτου και άνοιγμα σε Αχτσιόγλου

Η πρόσκληση στον Κ. Μητσοτάκη να επισκεφθούν μαζί τη λαϊκή

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνέντευξη Κασσελάκη στον δρόμο: Αιχμές κατά Τσίπρα, Τσακαλώτου και άνοιγμα σε Αχτσιόγλου
Συνέντευξη Κασσελάκη στον δρόμο: Αιχμές κατά Τσίπρα, Τσακαλώτου και άνοιγμα σε Αχτσιόγλου © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Κασσελάκης: Η συνέντευξη στον δρόμο και αιχμές κατά Τσίπρα, Τσακαλώτου - Το άνοιγμα στην Αχτσιόγλου και η πρόσκληση στον Μητσοτάκη

Τηλεοπτική συνέντευξη... εν κινήσει έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή Live News του Mega, στην πρώτη του μετά το εκρηκτικό σαββατοκύριακο που έλαβε χώρα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κασσελάκης επέμεινε στον όρο πατριωτική αριστερά και έκανε άνοιγμα στην ομάδα Αχτσιόγλου για παραμονή στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προσκάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να πάνε μαζί σε όποια λαϊκή της χώρας επιθυμεί.

«Λογικό δεν είναι να περπατάω μέσα στον κόσμο; Για μένα είναι αυτονόητο. Να προσκαλέσω λέτε τον κ. Μητσοτάκη να περπατήσουμε μαζί; Ναι, το κάνω, του απευθύνω πρόσκληση-πρόκληση» είπε αρχικά.

Στη συνέχεια δήλωσε: «Ο κόσμος αγκομαχά με την ακρίβεια, δεν βγαίνει ο μήνας μετά τις 20. Ας μειώσουν επιτέλους τους έμμεσους φόρους».

«Η βάση εκφράστηκε στις περασμένες εκλογές. Χάσαμε κόσμο. Χάσαμε 600.000 ψήφους, 600.000 συμπολίτες μας στην αποχή. Αυτό κάποιοι πρέπει να το πάρουν χαμπάρι. Εγώ δεν ήμουν στέλεχος πρώτης γραμμής τότε. Αλλά προφανώς κάποιοι ήταν μέρος μιας στρατηγικής. Κάποιας πολιτικής στρατηγικής που έλαβε την απάντησή της από τον Έλληνα και την Ελληνίδα, στις περασμένες εκλογές», τόνισε και πρόσθεσε: «Αυτή η προκατάληψη ότι δεν είμαστε υπέρ της έπαρσης της σημαίας; Είμαστε υπέρ της άμυνας, θέλουμε και κοινωνικό κράτος με υγεία και παιδεία. Αυτό να πάει να πει σύγχρονη αριστερά. Τα όργανα να παράγουν πολιτική».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwylcjwwryl5)

Οι αιχμές σε Τσακαλώτο και Πέρκα 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά θέλει χρόνο. «Δεν μπορεί ένα άτομο σε δύο μήνες να το κάνει κυβερνώσα παράταξη». Παράλληλα επιτέθηκε στους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα, οι οποίοι δεν παραδίδουν τις έδρες τους στον ΣΥΡΙΖΑ. «Κώδικα δεοντολογίας δεν είχαν συμφωνήσει Τσακαλώτος, Πέρκα. Προφανώς το καταστατικό ισχύει όποτε βολεύει τον καθέναν», ανέφερε.

Άνοιγμα στην ομάδα Αχτσιόγλου

Ερωτηθείς για την Έφη Αχτσιόγλου, ο κ. Κασσελάκης απηύθυνε κάλεσμα στην κ. Αχτσιόγλου λέγοντας πως θα ήταν μεγάλη του τιμή να παραμείνει στο κόμμα η ίδια και τα υπόλοιπα στελέχη που τάσσονται μαζί της (Ηλιόπουλος, Χαρίτσης κλπ). «Το είπα στην Κεντρική Επιτροπή και το εννοούσα. Πήρα τηλέφωνο την Αχτσιόγλου για να δώσω χείρα φιλίας για να συνεργαστούμε, οι ανάγκες του κόσμου είναι πραγματικές και άμεσες. Το εννοώ ότι δεν έχω στενό κύκλο. Κανείς δεν ήταν με το μέρος μου, αλλά είναι κάτι που το θέλει ο λαός. Κανείς δεν μπορεί να πάει κόντρα στον λαό. Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Η πόρτα μου είναι ανοιχτή. Για άλλη μια φορά τείνω χείρα φιλίας, ελάτε. Το έχει ανάγκη ο κόσμος. Προφανώς το κόμμα μας είχε παθογένειες. Είναι μια καινούρια μέρα » σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


«Ο κόσμος βασίζει τις ελπίδες του πάνω μου, κι αυτό σημαίνει πως πρέπει να στρωθώ στη δουλειά να προτείνω λύσεις για να κερδίσουμε τις εκλογές. Δίπλα μου στην καινούργια μου μεγάλη ομάδα θέλω να έχω καλά παιδιά, καλούς ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν στην κοινωνία. Από μεριάς μου, θα είναι μεγάλη τιμή να παραμείνουν και να δουλέψουμε. Η πόρτα μου είναι ανοιχτή, τείνω χείρα φιλίας. Στον 7ο όροφο είμαστε καλά τώρα», σημείωσε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwylk3x3ez81)

«Η πιο μνημονιακή απόφαση αυτή του Ε. Τσακαλώτου»

Στο τρίτο μέρος της συνέντευξής του ο κ. Κασσελάκης άσκησε πολύ σκληρή κριτική στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αλλά και στην κυβέρνηση Τσίπρα λέγοντας:

«H KE έχει λήξει. Εγώ έθεσα από τον Αύγουστο προγραμματικές θέσεις στα υπόψιν του λαού. Τις προτάσεις μου δεν τις άκουσα από κάποιον άλλον. Πχ είπα να μειώσουμε τους φόρους στους μισθωτούς. Οι άλλοι μιλούσαν για φοροεπιδρομή. Πιο μνημονιακή απόφαση δεν έχει γίνει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από το μαξιλάρι του κ.Τσακαλώτου», είπε ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον κ. Φίλη λέγοντας:

«Ο κ. Φίλης μου είχε πει να βγάλω τη λέξη πατριωτική από την Αριστερά. Δεν έχω να αλλάξω τίποτα όμως» και κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Περνάω πολύ ώρα μέσα στη Βουλή, η δουλειά όμως είναι στην κοινωνία, όχι στη Βουλή. Η Βουλή πρέπει να εκφράζει την κοινωνία».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwynvm2eypcp)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.