- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παρέμβαση Τεμπονέρα στην Κ.Ε.: «Παραμένουμε στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν δίνουμε λευκή επιταγή»
«Δεν είναι ώρα για δημοψήφισμα διαγραφών», σημειώνει η ομάδα του
ΣΥΡΙΖΑ: Η παρέμβαση του Διονύση Τεμπονέρα στην Κεντρική Επιτροπή - Η απόφαση για παραμονή στο κόμμα
Ο Διονύσης Τεμπονέρας και η ομάδα του παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έγινε γνωστό σήμερα Κυριακή (12.11) κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας των εργασιών στην Κεντρική Επιτροπή. Σε κείμενο - παρέμβαση που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρεται ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν «λευκή επιταγή» στην ηγεσία του κόμματος, ενώ σχολιάζουν ότι δεν είναι η ώρα για δημοψηφίσματα διαγραφών.
Χαρακτηριστικά σημειώνει: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε λευκή επιταγή ούτε σε μονοπρόσωπα όργανα ούτε σε συσπειρώσεις χωρίς ιδεολογικό πολιτικό βάθος. Ζητήσαμε και ζητάμε ένα εξωστρεφές συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο με κατάληξη το συνέδριο Είμαστε στελέχη του κόμματος, παραμένουμε σ αυτό υποστηρίζοντας αταλάντευτα τις αρχές και τις αξίες που αναφέραμε εισαγωγικά».
Η παρέμβαση Τεμπονέρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
Α. Μετά την εκλογή του Προέδρου, με δημόσια δήλωση, καταστήσαμε σαφές ότι σεβόμαστε το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας και συμπορευόμαστε.
Τονίσαμε όμως ότι η συμπόρευση μας δεν συνεπάγεται ένταξη σε επί μέρους συλλογικότητες. Είμαστε μέλη, στελέχη, του συγκεκριμένου πολιτικού φορέα και δεσμευόμαστε συνειδητά από το καταστατικό του κόμματος, τις αποφάσεις των συνεδρίων, της ΚΕ, τις αρχές και τις αξίες της ανανεωτικής ριζοσπαστικής αριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού.
Απόλυτη προτεραιότητα είναι για μας, είναι να ανταποκριθούμε στην κατάσταση ανάγκης που έχει περιέλθει η μέση Ελληνική οικογένεια.
Β. Στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕ αναγκαστήκαμε, παρά την επιθυμία μας, να αποχωρήσουμε γιατί :
-Η εισαγωγική ομιλία του προέδρου του κόμματος σ. Στέφανου Κασσελάκη ήταν αντιφατική και αποπροσανατολιστική από την αναγκαιότητα του κόμματος να εκφράσει τις λαϊκές ανάγκες και οδηγούσε νομοτελειακά σε εσωστρέφεια
- Πιστεύαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι η ώρα της ενεργοποίησης του λαϊκού παράγοντα, και των πολλών χιλιάδων μελών και στελεχών του κόμματος, με συντεταγμένες συλλογικές λειτουργίες για την έναρξη των εξωστρεφών συνεδριακών διαδικασιών άμεσα.
Δεν είναι τώρα η ώρα για «δημοψηφίσματα» διαγραφών και διευθετήσεων, για ρυθμίσεις υποστηρικτικές σε ανασφάλειες προσώπων.
Γ. Επιμένουμε στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός εναλλακτικού, στις επιδιώξεις των συστημικών κέντρων, πολιτικού σχεδίου με λογισμό και όραμα που θα προβάλλει τη διέξοδο από την κρίση! Η πρόταση που κατατέθηκε και συζητείται θα οδηγήσει στα αντίθετα. Σε παραπομπή του συνεδρίου σε απροσδιόριστο χρόνο αλλά και χωρίς ουσιαστική συμμετοχή των μελών των στελεχών και του λαϊκού παράγοντα.
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε λευκή επιταγή ούτε σε μονοπρόσωπα όργανα ούτε σε συσπειρώσεις χωρίς ιδεολογικό πολιτικό βάθος. Ζητήσαμε και ζητάμε ένα εξωστρεφές συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο με κατάληξη το συνέδριο Είμαστε στελέχη του κόμματος, παραμένουμε σ αυτό υποστηρίζοντας αταλάντευτα τις αρχές και τις αξίες που αναφέραμε εισαγωγικά.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με ή χωρίς επιδοτήσεις μπορούμε να μειώσουμε την κατανάλωση και να κάνουμε οικονομία
Η αναφορά στα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, την Ουκρανία και την Τεχνητή Νοημοσύνη
Το αίτημα των 249 εκατ. ευρώ και το «όχι» του υπουργείου
«Οι σημερινές δηλώσεις του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις κινούνται σε μια διαφορετική κατεύθυνση»
Ανατροπές στη δημοφιλία των αρχηγών
Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του, θα παρουσιάσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων
Τι ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Τα ποσά που θα κερδίζουν κάθε μήνα 556 φορολογούμενοι
Τι ισχύει και για τον βιοσυντονισμό
Το τετ α τετ θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 18:30 ώρα Ελλάδος
«Βγάζουμε 50.000 ανθρώπους από αυτή την ομηρία»
Η Ευρώπη έδωσε το «ok», ο επενδυτής έβαζε τα χρήματα αλλά η υπογραφή δεν μπήκε
Τι απάντησε στις δηλώσεις Γεωργιάδη περί «κβαντικής ιατρικής»
Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ενδεχόμενο μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης
Έρευνα σε εννέα χώρες αποκαλύπτει σημαντική απόκλιση τιμών, παρά τον υψηλό ΦΠΑ
Δείτε το βίντεο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Οι επαγγελματίες πολιτικοί και το πόσο απαραίτητοι είναι στον δημόσιο βίο
Ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου
«Η καταστροφή μνημείων πλήττουν την ιστορική μνήμη», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.