- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Δημοσκόπηση Alco: Διχασμένοι οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ για τις διαγραφές
Δύο τάσεις φαίνεται ότι επικρατούν για τις εξελίξεις στo κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Δημοσκόπηση Alco: Τι λένε οι πολίτες για την διαγραφή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Αlco, δημοσιεύτηκε σήμερα, το οποίο καταγράφει δύο τάσεις να επικρατούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Από την μία πλευρά θεωρούν πως ο Στέφανος Κασσελάκης αποτελεί πλεονέκτημα στην προεδρία του κόμματος, αλλά από την άλλη η πλειοψηφία -με μικρή διαφορά- επιθυμεί να ανακαλέσει για τις διαγραφές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε από το κεντρικό δελτίο του Alpha, στο ερώτημα αν η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος αποτελεί πλεονέκτημα ή μεινονέκτημα, μόνο ένας στους δύο ψηφοφόρους πιστεύει ότι είναι πλεονέκτημα ενώ μειονέκτημα θεωρεί το 54% την εκλογή του από το σύνολο των ερωτηθέντων.
Διχασμένοι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαγραφές
Στο ερώτημα σχετικά με τις διαγραφές των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και αν πρέπει να επιμείνει σε αυτές,οι απόψεις διίστανται. Το 42% λέει να ανακελέσει ο πρόεδρος του κόμματος την απόφασή του για την διαγραφή Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα ενώ μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 44% δεν έχει καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα.
Μοιρασμένο το σύνολο των ερωτηθέντων για το αν πρέπει να φύγουν ή όχι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Ποσοστό στο 45% από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι οι βουλευτές του κόμματος πρέπει να παραμείνουν στο κόμμα ως εσωτερική αντιπολίτευση. Στο σύνολο των ερωτηθέντων, υπέρ της παραμονής τους είναι το 33% και υπέρ της αποχώρησης και δημιουργία άλλου κόμματος τάσσεται το 30%.
Όσον αφορά την συσπείρωση στο κυβερνών κόμμα, το ποσοστό φτάνει στο 82%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Αlco. Μόλις 3% πάει στο ΠΑΣΟΚ και ένα ποσοστό 2% στον ΣΥΡΙΖΑ.
Εν αντιθέσει, στο ΣΥΡΙΖΑ η συσπείρωση αγγίζει το 60%. Αποχή δηλώνει ένα ποσοστό 6% ενώ η δημοσκόπηση δείχνει μια μετακίνηση 7% προς το ΠΑΣΟΚ και 5% προς το ΚΚΕ.
Tέλος, αναφορικά με την κυβέρνηση και για το αν η στάση της υπηρετεί την ασφάλεια \και τα συμφέροντα της χώρας, οι ερωτηθέντες φάνηκαν διχασμένοι, καθώς το 43% λέει «όχι» και το 40% «ναι».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.