Πολιτικη & Οικονομια

Αφιέρωμα Δικτύου: Οι Millennials και η Gen Z μιλούν για τον Κώστα Σημίτη σε ένα βίντεο

Τι γνωρίζουν οι νέοι για τον μακροβιότερο Έλληνα πρωθυπουργό και το έργο του;

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αφιέρωμα Δικτύου: Οι Millennials και η Gen Z μιλούν για τον Κώστα Σημίτη σε ένα βίντεο

Αφιέρωμα - βίντεο του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη: Οι Millennials και η Gen Z μιλούν για τον Κώστα Σημίτη και το έργο του πρώην πρωθυπουργού.

Ο Κώστας Σημίτης υπήρξε ο μακροβιότερος Έλληνας Πρωθυπουργός, ένας από τους σημαντικότερους ευρωπαϊστές. Δύο από τα πιο σπουδαία γεγονότα που σφράγισαν την πορεία της χώρας μετά τη μεταπολίτευση είναι η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Ιανουαρίου 1981 υπό την προεδρία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και η ένταξη της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση την 1η Ιανουαρίου 2001 υπό την Πρωθυπουργία του Κώστα Σημίτη.

Το ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, και η Άννα Διαμαντοπούλου, το Ινστιτούτο Ζακ Ντελόρ και το περιοδικό Μεταρρύθμιση, με την υποστήριξη του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, τιμούν με μία ειδική εκδήλωση τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κώστα Σημίτη.

Η εκδήλωση, που τιμά με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στις 19.00 (ώρα άφιξης 18.30) στο «Κέντρο Πολιτισμού (Ελληνικός Κόσμος)», Αίθουσα Αντιγόνη, Πειραιώς 254, στον Ταύρο. Το «παρών» στην εκδήλωση θα δώσουν εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής και ακαδημαϊκής ελληνικής σκηνής καθώς δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι της νεολαίας.

Δύο δεκαετίες μετά και εν μέσω των πολλαπλών κρίσεων που επεφύλασσε ο 21ος αιώνας, επιβεβαιώνεται και επιβραβεύεται η επιμονή και ο εθνικός αγώνας του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για να επιτευχθεί η συμμετοχή της χώρας μας στην ΟΝΕ και η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τι γνωρίζουν όμως και πώς αποτιμούν οι νέοι για την πολιτική παρουσία και το έργο του Κώστα Σημίτη; Δείτε όσα δηλώνουν στην κάμερα Millennials και Zoomers.

Οι Millennials και η Gen Z μιλούν για τον Κώστα Σημίτη

Βίντεο: Θάνος Ψυλλίδης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ