Πολιτικη & Οικονομια

Μπόνους σε όσους αποκαλύπτουν επωνύμως υποθέσεις φοροδιαφυγής

Νέο κίνητρο του υπουργείου Οικονομικών μέσω της εφαρμογής Αppodixi

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών: Νομοθετείται μπόνους για όσους καταγγέλλουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής μέσω της εφαρμογής Αppodixi.
Οικονομικό όφελος θα έχουν όσοι πολίτες καταγγέλλουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής © Aris Oikonomou/SOOC

Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών: Νομοθετείται μπόνους για όσους καταγγέλλουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής μέσω της εφαρμογής Αppodixi.

Οικονομικό όφελος θα έχουν όσοι πολίτες καταγγέλλουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής μέσω της εφαρμογής Αppodixi, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να ελέγχουν τη γνησιότητα των αποδείξεων που λαμβάνουν.

Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, στη διάρκεια της παρουσίασης για την νέα ψηφιακή πλατφόρμα καταγγελιών της ΑΑΔΕ.

Όλες οι σχετικές λεπτομέρειες το οικονομικό όφελος (μπόνους) θα περιλαμβάνονται σε διάταξη του νέου φορολογικού νομοσχέδιο με τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής που θα παρουσιαστεί αύριο στο υπουργικό συμβούλιο.

Οι μέχρι τώρα καταγγελίες στην εφαρμογή φτάνουν τις 135.000, εκ των οποίων οι 75.000 είναι ανώνυμες και οι 55.000 επώνυμες.

«Δεν μπορεί να υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι πληρώνουν λιγότερο φόρο από τους υπαλλήλους τους, οι οποίοι μάλιστα αμείβονται με τον κατώτατο μισθό», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Η πλατφόρμα καταγγελιών είναι ένα ακόμα βήμα για την προστασία των δημοσίων εσόδων, τόνισε ο Γιώργος Πιτσίλης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ