- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κώστας Μπακογιάννης: Kάνουμε πράξη τη συνεργασία και τη συνεννόηση με την υπερκομματική μας ομάδα
Πόλη πέρα και πάνω από κόμματα προτάσσει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά»
Κώστας Μπακογιάννης: «Ο δήμαρχος είναι των Αθηναίων και όχι της Αθήνας - Εμείς κάνουμε πράξη τη συνεργασία και τη συνεννόηση με την υπερκομματική μας ομάδα».
Συνεργασία και συνεννόηση στην πράξη, όπως αυτά υποδηλώνονται μέσα από την υπερκομματική ομάδα του «Αθήνα Ψηλά», προέταξε για την Αθήνα ο Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου.
Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», η λακκούβα δεν έχει ιδεολογία και τα σκουπίδια πρέπει να μαζευτούν.
«Δεν είναι ο δήμος της Αθήνας, είναι ο δήμος των Αθηναίων. Όλων των Αθηναίων. Πέρα και πάνω από κόμματα. Εγώ ξεκάθαρα είμαι πολύ περήφανος που ανήκω στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά είμαι και πάρα πολύ περήφανος για την ομάδα μας, τον συνδυασμό μας, που είναι υπερκομματικός. Έχουμε ανθρώπους υποψήφιους που το '19 ήταν σε τέσσερις διαφορετικές παρατάξεις και έρχονται τώρα να ενώσουν τις δυνάμεις τους», είπε ο κ. Μπακογιάννης, προσθέτοντας πως «πάντοτε έκανα πράξη τον πολιτικό πολιτισμό και πάντοτε επέμενα ότι δεν έχουμε εχθρούς, έχουμε αντιπάλους».
Σε ερώτηση για το αν προτίθεται να συνεργαστεί με τους συνυποψηφίους του την επόμενη μέρα των εκλογών, ο Δήμαρχος Αθηναίων απάντησε ότι αυτό είναι αυτονόητο, καθώς όπως έχει άλλωστε αποδείξει πιστεύει στη συναίνεση και τη συνεννόηση.
«Να σας πω γιατί; Γιατί δεν είναι θέμα απλώς θεωρητικό. Η λακκούβα δεν έχει ιδεολογία, πρέπει να κλείσει. Τα σκουπίδια δεν έχουν χρώμα, πρέπει να μαζευτούν. Γι' αυτό δεν πρέπει να αφήνουμε την ασθένεια της κεντρικής πολιτικής σκηνής, την τοξικότητα και τη διχόνοια να μεταφέρεται στην τοπική αυτοδιοίκηση. Όταν για παράδειγμα, μιλάμε για το θέμα της ασφάλειας, αισθάνονται λιγότερο ασφαλείς οι αριστεροί από ό,τι οι δεξιοί ή το αντίστροφο; Όλοι στην ίδια πόλη ζούμε».
Κώστας Μπακογιάννης: Ο μεγαλύτερος τζαμπατζής στην Αθήνα σήμερα είναι το κράτος
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δημόσιες υπηρεσίες που αν και η έδρα τους παραμένει στον δήμο Αθηναίων, ωστόσο δεν καταβάλλουν δημοτικά τέλη, ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι δεν έχει σταματήσει να μεταφέρει την «κραυγή» αγωνίας που εισπράττει από τους Αθηναίους χωρίς να μασάει τα λόγια του.
«Δεν με έχετε ακούσει που βγαίνω και λέω ξεκάθαρα τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη; Δεν είμαι αυτός που όταν είχαμε ζητήματα με την ασφάλεια στην πόλη, βγήκα δημόσια και τα έθεσα; Δεν προσγειώθηκα από τον Άρη στην Αθήνα σήμερα το πρωί. Έχω μια πορεία τεσσάρων ετών. Όταν μιλάμε για τα δημοτικά τέλη, να εξηγήσουμε σε αυτούς που μάς βλέπουν ότι ο μεγαλύτερος τζαμπατζής στην Αθήνα σήμερα είναι το κράτος. Πληρώνουμε όλοι δημοτικά τέλη, με εξαίρεση τα υπουργεία. Μα εμείς δεν μαζεύουμε τα σκουπίδια των υπουργείων; Δεν αλλάζουμε τις λάμπες έξω από τα υπουργεία; Γιατί να μην πληρώνουν δημοτικά τέλη; Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι ότι επιδοτεί ο Αθηναίος, που πληρώνει τα δημοτικά του τέλη, τα ανταποδοτικά των υπουργείων».
Ο Δήμαρχος Αθηναίων υπενθύμισε ότι πέρυσι έκανε περικοπή των δημοτικών τελών κατά 5% και φέτος θα προχωρήσει σε επιπλέον 5%, καθώς τα οικονομικά του δήμου το επιτρέπουν, ωστόσο τόνισε ότι εάν ο δήμος εισέπραττε από τα υπουργεία, θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη μεγαλύτερες περικοπές.
Ερωτηθείς, τέλος, για τη βραχυχρόνια μίσθωση στην Αθήνα που σε ορισμένες περιπτώσεις διαταράσσει τη λειτουργία της πόλης, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι εδώ και μήνες έχει καταθέσει πρόταση για την ανάγκη θέσπισης νέου πλαισίου και περιμένει πλέον το στάδιο της νομοθέτησης.
«Το πρόβλημα σήμερα είναι ότι έχουν ανέβει πάρα πολύ οι τιμές στα ενοίκια και στην αγορά των ακινήτων, με αποτέλεσμα η μεσαία τάξη αλλά και κυρίως τα νέα τα παιδιά, να βγαίνουν εκτός. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τίποτα στην τύχη του», ανέφερε και υπογράμμισε την ανάγκη να εξουσιοδοτηθεί ο δήμος, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα της βραχυχρόνιας μίσθωσης, πατώντας «φρένο» όπου χρειάζεται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.