Πολιτικη & Οικονομια

Η Διαύγεια συμπληρώνει 13 χρόνια - Το μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη για περισσότερη διαφάνεια

«Στόχος μας να ενισχύσουμε τη λογοδοσία σε κάθε επίπεδο της διακυβέρνησης»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαύγεια: Συμπληρώνει 13 χρόνια - «Το βασικότερο μέσο για τη διαφάνεια και την ανοικτή ενημέρωση των πολιτών» - Το μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στα 13 χρόνια από την καθιέρωση της Διαύγειας © Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi

Διαύγεια: Συμπληρώνει 13 χρόνια - «Το βασικότερο μέσο για τη διαφάνεια και την ανοικτή ενημέρωση των πολιτών» - Το μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Βιντεοσκοπημένο μήνυμα για συμπλήρωση 13 χρόνων από την καθιέρωση της Διαύγειας στέλνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι είναι το βασικότερο μέσο για τη διαφάνεια και την ανοικτή ενημέρωση των πολιτών στη χώρα.

«Το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, που λειτούργησε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2010, δημιουργήθηκε με στόχο να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο οι αποφάσεις των κυβερνητικών οργάνων και της διοίκησης. Η υποχρέωση δημοσίευσης εκτείνεται σε κυβερνητικά όργανα, φορείς του δημόσιου τομέα, Ανεξάρτητες Αρχές και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης», αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης στο μήνυμά του και σημειώνει:

«Παρά τη σημαντική πρόοδο που επιτεύχθηκε με τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, πρέπει να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο προς την κατεύθυνση της διαφάνειας».

Στο μήνυμά του για τα 13 χρόνια της Διαύγειας, ο Νίκος Ανδρουλάκης προτείνει:

– Συνταγματική κατοχύρωση: Κατοχυρώνουμε συνταγματικά το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, διασφαλίζοντας περαιτέρω τη διαφάνεια.

– Επέκταση της Διαύγειας: Υποχρεώνουμε όλους τους φορείς και τις εταιρείες που διαχειρίζονται δημόσιους πόρους να δημοσιεύουν τις αποφάσεις τους στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

– Αξιοκρατία στη Δημόσια Διοίκηση: Οι διοικητές νοσοκομείων και δημόσιων οργανισμών επιλέγονται μέσω ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού με 5ετή θητεία.

– Αξιοποίηση ανοικτών δεδομένων: Αξιοποιούμε τα δεδομένα της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ για την αποτελεσματική αξιολόγηση και βελτίωση των δημοσίων δράσεων.

Με νόμο της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ επί 13 χρόνια, η ΔΙΑΥΓΕΙΑ είναι το βασικότερο μέσο για τη διαφάνεια και την ανοικτή...

Posted by Νίκος Ανδρουλάκης on Monday, October 2, 2023

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογραμμίζει ότι «στόχος μας είναι να προστατεύσουμε το δημόσιο συμφέρον, να διασφαλίσουμε τη διαφάνεια και να ενισχύσουμε τη λογοδοσία σε κάθε επίπεδο της διακυβέρνησης».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ