Ελλαδα

Στον εισαγγελέα οι 87 συλληφθέντες του «ραντεβού θανάτου» στη Νέα Ιωνία

Θα κριθεί σε ποιους θα αποδοθούν κατηγορίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της Αστυνομίας
Περιπολικό της Αστυνομίας (φωτ. αρχείου) © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Νέα Ιωνία: Στον εισαγγελέα οι 87 συλληφθέντες του «ραντεβού θανάτου» - Θα κριθεί σε ποιους θα αποδοθούν κατηγορίες

Στον Εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι 87 που συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής στη Νέα Ιωνία για «ραντεβού οπαδών».

Ο Εισαγγελέας θα θα αποφασίσει την περαιτέρω ποινική μεταχείριση τους και ειδικότερα σε ποιους εξ αυτών θα αποδοθούν κατηγορίες.

Το χρονικό της υπόθεσης

Βαρύτατο κατηγορητήριο αντιμετωπίζουν οι 87 συλληφθέντες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ανήλικοι, οι οποίοι συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής (1.10) στη Νέα Ιωνία λίγο πριν… λύσουν τις οπαδικές τους διαφορές.

Επρόκειτο για ένα «ραντεβού θανάτου» το οποίο ενδεχομένως να λάμβανε άσχημη τροπή, αφού οι συλληφθέντες είχαν ετοιμαστεί για «πόλεμο» καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν φωτοβολίδες, σίδερα, λίμα, ξύλα και γάντια με κοκάλινα τμήματα και ναρκωτικές ουσίες.

Οι 87 κατηγορούμενοι προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, τυγχάνουν οπαδοί δύο διαφορετικών ομάδων, οι οποίες θα αγωνίζονταν σε γήπεδο της περιοχής αργότερα.

Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας γέμισε όχι μόνο από τους συλληφθέντες, αλλά και τους γονείς των ανήλικων, σε βάρος των οποίων αναμένεται να σχηματισθεί δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι ιδιαίτερα σοβαρές, ειδικά για όσους κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση.

Ν. Ιωνία: Πώς κλείστηκε το «ραντεβού θανάτου»

Οι αστυνομικοί αυτή τη φορά, είχαν τις πληροφοριίες και κατάφεραν να αποτρέψουν το «ραντεβού θανάτου» που κλείστηκε μέσω του διαδικτύου ανάμεσα στους οπαδούς δύο ομάδων. Οι χούλιγκαν, ήθελαν να λύσουν τις διαφορές τους στην οδό Κασταμονής στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η επιχείρηση των αστυνομκών έγινε ελάχιστα προτού ξεκινήσουν οι συμπλοκές. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν και συνέλαβαν 23 άτομα, εκ των οποίων οι 13 ανήλικοι, οι οποίοι έφεραν ρόπαλα, σίδερα, ενώ σχεδόν ένα τετράγωνο μακριά, εντοπίστηκαν ακόμη 64 άτομα, από τους οποίους οι 49 ανήλικοι.

Η αστυνομία, μπορεί να κατάφερε αυτή τη φορά να αποτρέψει μια νέα συμπλοκή, ωστόσο σχεδόν δύο μήνες μετά τον θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή, δεν φαίνεται να έχει αλλάξει απολύτως τίποτε στη νοοτροπία στον χώρο των οπαδών.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της βίας με αθλητικό υπόβαθρο, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ελέγχους με σκοπό την πρόληψη και καταστολή τέτοιων φαινομένων».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ