Πολιτικη & Οικονομια

Σκουρλέτης: «Ο Κασσελάκης λειτούργησε αντικαταστατικά»

Άμεσα το Συνέδριο ζητά το μέλος της ΠΓ του κόμματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκουρλέτης: «Ο Κασσελάκης λειτούργησε αντικαταστατικά»
O Πάνος Σκουρλέτης © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Πάνος Σκουρλέτης: Ο Κασσελάκης λειτούργησε αντικαταστατικά - Σε βαθιά υπαρξιακή κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ

Υπέρ της διεξαγωγής του Έκτακτου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ άμεσα τάχθηκε ο πρώην υπουργός Πάνος Σκουρλέτης, λαμβάνοντας θέση έναντι της σεναριολογίας που έχει αρχίσει και αναπτύσσεται, για το κατά πόσο θα αναβληθεί η πραγματοποίηση του Συνεδρίου για μετά τις Ευρωεκλογές -κάτι που θα έδινε χρόνο στον Στέφανο Κασσελάκη να διαμορφώσει προς όφελός του τους συσχετισμούς δυνάμεων.

Ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι το κόμμα βιώνει τη μεγαλύτερη υπαρξιακή κρίση από τη σύστασή του.

«Ο Κασσελάκης είναι το κερασάκι στην τούρτα. Αυτό προσπαθώ να σας πω. Σηματοδοτεί βέβαια στοιχεία, πια, μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε στον Real Fm. 

«Ο κ. Πολάκης πόσο φρέσκο πρόσωπο είναι; Και στον λόγο του και στον τρόπο που πολιτεύεται; Ο κ. Αποστολάκης; Ο Γιώργος Τσίπρας, ο Νίκος Παππάς; Τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν καμία φορά. Ας κοιτάξουμε το περιεχόμενο» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Ο Κασσελάκης «λειτούργησε αντικαταστατικά, έξω από τους κανόνες μας»

Παράλληλα, ο Πάνος Σκουρλέτης σχολίασε και τις πρώτες κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη, όσον αφορά στην τοποθέτηση στελεχών σε θέσεις ευθύνης, όπως της εκπροσώπου Τύπου, υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λειτουργεί μόνο με τον πρόεδρο, αλλά βάσει διαδικασιών και καταστατικού, τα οποία και καταπατήθηκαν.

«Δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία αυτού του χώρου, δια δελτίου Τύπου να ανακοινώνεται η αντικατάσταση του εκπροσώπου Τύπου. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Επιβάλλεται να συζητηθεί από το καταστατικό. Ο Αλέξης Τσίπρας πάντα τα συζητούσε στην πολιτική γραμματεία» είπ.

«Λειτούργησε αντικαταστατικά θα έλεγα. Έξω από τους κανόνες μας. Προφανώς να μην γνωρίζει, αλλά ποιοι τον συμβουλεύουν; Εγώ καταλαβαίνω ότι δεν γνωρίζει πολλά, μπορεί να έχει μια αντίληψη διαχείρισης του κόμματος όπως ο CEO μιας ανώνυμης εταιρείας. Αλλά δεν ταυτίζεται αυτό φαντάζομαι με ένα κόμμα δημοκρατικό» συμπλήρωσε.

Αιχμές άφησε και για στελέχη που σήμερα περιστοιχίζουν τον κ. Κασσελάκη. «Εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι στην Αριστερά. Μακάρι να μπορούσαν να το πουν αυτό και τα υπόλοιπα πρωτοκλασάτα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα. Πολλοί δεν ήταν από αυτούς που φιγουράρουν σήμερα δίπλα στον κ. Κασσελάκη. Αυτό δεν είναι κακό, καλό είναι αν αποφασίζουν να ενταχθούν σε ένα κόμμα της σύγχρονης ευρωπαϊκής αριστεράς. Αλλά το να μας λένε τώρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα άλλο μόρφωμα παλαιολιθικό, αυτό πια είναι…» ανέφερε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ