Πολιτικη & Οικονομια

Πήγαμε στην εκδήλωση του Στέφανου Κασσελάκη στο Αιγάλεω

Ο προσιτός και επικοινωνιακός υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

tonia-zaravela.jpg
Τόνια Ζαραβέλα
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στέφανος Κασσελάκης σε ομιλία του στο Αιγάλεω
Ο Στέφανος Κασσελάκης σε ομιλία του στο Αιγάλεω © Menelaos Myrillas / SOOC

Στέφανος Κασσελάκης: Πήγαμε στην εκδήλωσή του στο Αιγάλεω και τον είδαμε να συνομιλά με δεκάδες πολίτες που ήθελαν να τον γνωρίσουν από κοντά

Όταν φτάσαμε στο Αιγάλεω ο πεζόδρομος της Γρηγορίου Κυδωνιών είχε ήδη αρκετό κόσμο. Ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να πραγματοποιήσει μια ακόμη ομιλία του σε ώρα αιχμής: Πέμπτη απόγευμα σε φοιτητογειτονιές και δίπλα σε μαγαζιά που προσελκύουν ιδιαίτερα νέο κόσμο.

Η αλήθεια είναι ότι άνθρωποι όλων των ηλικιών πέρασαν από το σημείο, κοντοστάθηκαν και παρέμειναν μέχρι να τον συναντήσουν. Άλλοι από περιέργεια για το «νέο πολιτικό φαινόμενο», άλλοι επειδή ήθελαν να καταλάβουν γιατί γίνεται τόσος ντόρος γύρω από το όνομά του... Υπήρξαν και εκείνοι που ήθελαν διακαώς μία συμβουλή. Φυσικά, δεν έλειψαν και οι χειροκροτητές. 

Αναλογικά με όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί για το ρεύμα που έχει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη δημοφιλία που έχει κερδίσει στη σύντομη έως τώρα πολιτική του διαδρομή, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε σε ένα μικρό κοινό. Δεν ήταν λαοθάλασσα, όμως οι περισσότεροι από τους παριστάμενους άκουγαν προσεκτικά όσα έλεγε ο κ. Κασσελάκης, σκορπώντας διάφορα επιφωνήματα ή μένοντας βουβοί μέχρι να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του.

Μία τοποθέτηση που τα είχε όλα. Ελληνοτουρκικά, εσωκομματικά, ακρίβεια... Με λόγο καταγγελτικό -χωρίς μικρόφωνο λόγω μιας μικρής ατυχίας- δεν στάθηκε σε προτάσεις, αλλά έθεσε εαυτόν στη διάθεση κάθε πολίτη που ήθελε μία σύντομη τετ α τετ συνομιλία για όσα τον απασχολούν. Αυτό μοιάζει να ήταν και εκείνο που κράτησε δεκάδες πολίτες να τον περιμένουν για αρκετή ώρα. 

«Είμαι ο πιο διαφανής πολιτευτής στην ιστορία της Ελλάδας»

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε στο κοινό του έχοντας ως φόντο ένα πανό που κρεμάστηκε επιμελώς στην τζαμαρία του μικρού χώρου εστίασης στον οποίο μίλησε το βράδυ της Πέμπτης. «Καλωσήρθες Στέφανε στο Αιγάλεω», έγραφε.

Το πανό στον χώρο όπου έγινε η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο Αιγάλεω
© Menelaos Myrillas / SOOC

Από την αρχή κιόλας της ομιλίας του, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο «για απρόκλητο πόλεμο» σε βάρος του και ξεκαθάρισε ότι από τη Δευτέρα, την επομένη δηλαδή των εκλογών, «αρχίζει το ξεσκόνισμα». «Άλλο ανοχή και άλλο αφέλεια», πρόσθεσε και φάνηκε να καταλαβαίνει ότι κάποιοι εκ των πολιτών τον αντιμετωπίζουν ακόμη με καχυποψία. «Έχετε δίκιο να με αμφισβητείτε. Οι παρωδίες δεν μας ταιριάζουν και γι' αυτό την επόμενη ημέρα ξεκινάμε δουλειά». Θέλησε να παινέψει τον εαυτό του και να αυτοχαρακτηριστεί ως «ο πιο διαφανής πολιτευτής στην ιστορία της Ελλάδας». Όσο για το μήνυμα που έστειλε στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ για τις κάλπες της Κυριακής (24.9), αυτό δεν ήταν άλλο από το «να πάρουμε τη χώρα μας πίσω. Πάμε να κερδίσουμε». 

Όσο για το ατόπημά του για το Κυπριακό, δεν φάνηκε να προβληματίζει στα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν αμέσως μετά την ομιλία του. Είχε ήδη, άλλωστε, προχωρήσει σε μία πρώτη διόρθωση των περί «κρατιδίου» με τον όρο «ψευδοκράτος».

Το «ρεύμα» στη νεολαία

Λίγο αργότερα, όσο το κοινό κατεβαίνει από τα πεζουλάκια και τα παγκάκια που είχε ανέβει για να τον δει, ο Στέφανος Κασσελάκης θα χαιρετίσει έναν προς έναν τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του. Θύμιζε τα παλιά πολιτικά καλέσματα σε καφενεία.

Ένα μικρό αγόρι, ζήτημα αν πήγαινε Γυμνάσιο, φεύγει ξετρελαμένο από το σημείο και μιλά σε φίλο του στο κινητό για τη selfie που μόλις τράβηξε με τον νέο πολιτικό. «Ναι, θα την κρατήσω. Αλήθεια σου λέω! Κάτσε να ξαναπάω για να δεις», λέει το παιδί στη βιντεοκλήση. Μία νεαρή κοπέλα παροτρύνει τον φίλο της να του ζητήσει συμβουλή για το επαγγελματικό πεδίο στο οποίο επιχειρεί να δραστηριοποιηθεί. «Πήγαινε πες του, να δεις τι θα σου πει», του προτείνει. Παραδίπλα δύο φίλες μόλις έφτασαν, δυσαρεστημένες που δεν πρόλαβαν να τον ακούσουν: «Και σου είπα να κάνεις πιο γρήγορα», μαλώνει η μία την άλλη, δίχως να παίρνει απάντηση. 

Ατόπημα Κασσελάκη για το Κυπριακό: Αποκάλεσε το ψευδοκράτος «κρατίδιο»
Ατόπημα Κασσελάκη για το Κυπριακό: Αποκάλεσε το ψευδοκράτος «κρατίδιο» © Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Στέφανος Κασσελάκης φάνηκε να μίλησε σε ένα κοινό που συμμετείχε. 

Στο πολιτικό του stand up, μέσα από ένα ιδιότυπο «παιχνίδι» με τον κόσμο, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σιγόνταρε τους πολίτες να θέσουν τα ερωτήματά τους, αλλά και να του δώσουν την απάντηση που χρειαζόταν για να προχωρήσει στις βολές κατά της κυβέρνησης. «Πόσοι από εσάς δουλεύετε για να ζείτε», ρώτησε κάποια στιγμή και πολλά ήταν τα χέρια που υψώθηκαν, δείχνοντας ότι το κοινό είχε τα αυτιά του ανοιχτά καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Είναι βέβαιο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει επικοινωνιακό χάρισμα και εμφανίζεται πολύ πιο αυθεντικός από οποιονδήποτε άλλο πολιτικό αρχηγό, κάτι που αναμένεται να του δώσει πόντους και στο μέλλον.

Κατά πόσο τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πειστεί από την παρουσία και τον λόγο που αρθρώνει μένει να φανεί στις εσωκομματικές κάλπες της Κυριακής. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ