Πολιτικη & Οικονομια

O Γιάννης Οικονόμου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πατέρα του Μιχάλη Κατσουρή

Του μετέφερε τα συλλυπητήριά του, όπως και αυτά του πρωθυπουργού

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Οικονόμου
© EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Επικοινωνία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, με τον χαροκαμένο πατέρα του 29χρονου Μιχάλη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, τηλεφώνησε σήμερα το απόγευμα στον πατέρα του 29χρονου φίλαθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος μαχαιρώθηκε θανάσιμα στα σοβαρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο κ. Οικονόμου συνομίλησε μαζί με τον πατέρα του 29χρονου, για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του, ενώ του μετέφερε και τα συλλυπητήρια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε τον χαροκαμένο πατέρα ότι η Αστυνομία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εντοπιστεί ο δράστης της δολοφονίας και για να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν στον καθένα που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Επίσης, του εξέφρασε την πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να μην υπάρξει άλλο θύμα της οπαδικής βίας.

Τα πρώτα λόγια της μητέρας του 29χρονου

Στο άκουσμα του θανάτου του Μιχάλη, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, η μητέρα του 29χρονου κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός.

Η θεία και νονά του 29χρονου μίλησε στην κάμερα του Star και αποκάλυψε τα πρώτα λόγια της μητέρας για τον θάνατο του παιδιού της: «Η μαμά είναι με τα φάρμακα, θα 'ρθει εδώ να συνεχίσει την αγωγή και θα πούμε το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη μας. Η μαμά του μου είπε πως "δεν θα ξαναδώ το παιδί να έρχεται στο σπίτι μου", αυτό μου είπε. Δεν ξέρω, το κράτος μάς έφαγε το παιδί, δεν πήρε μέτρα, ας αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους. Αυτοί δολοφόνησαν τον Μιχάλη μας».

«Το μόνο που με ενδιαφέρει τώρα, είναι να βρεθεί ο δολοφόνος του παιδιού μου. Δυστυχώς, έχουν χαθεί παιδιά, χάθηκε το παιδί μου και φοβάμαι μην χαθούν κι άλλα. Θέλω πρώτα να αποχαιρετήσω το παιδί μου και μετά θα μιλήσω», ανέφερε με τη σειρά του ο πατέρας του 29χρονου Μιχάλη, ο οποίος δολοφονήθηκε από τους Κροάτες χούλιγκαν.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cuo0bauvogn5)

Η πορεία της ΕΔΕ στην ΕΛΑΣ

Ξεκίνησε και συνεχίζεται «με εντατικούς ραθμούς» η διενέργεια εσωτερικής έρευνας για τις ευθύνες εντός της Ελληνικής Αστυνομίας για όσα τραγικά έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στόχος της ΕΔΕ είναι η πλήρης διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των αλλοδαπών οπαδών στην Ελλάδα και ύστερα, ώστε να εντοπισθούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, «σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή».

Η έρευνα ανατέθηκε στον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Ελευθέριο Γκαρίλα.

Κατά τις ίδιες πηγές, αναμένεται να εξεταστούν συνολικά 15-20 άτομα εντός του Σώματος, από όλο το φάσμα των Διευθύνσεων, από την Κακαβιά ως την Αττική (Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Αττική), και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Εκτός από τις αναφορές των Αξιωματικών, στο πλαίσιο της ΕΔΕ, θα ληφθούν ένορκες καταθέσεις από πρόσωπα που πιθανώς μπορούν να συνδράμουν στη διερεύνηση της υπόθεσης.

«Η πολιτική βούληση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης είναι ισχυρή και αδιαπραγμάτευτη, όπως ισχυρός και αδιαπραγμάτευτος είναι ο στόχος η ΕΛ.ΑΣ. να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της κοινωνίας στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY