Ελλαδα

Πολύ σύντομα τα πορίσματα της ΕΔΕ στην ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Τι ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα Φιλαδέλφεια: Ξεκίνησαν σήμερα οι συμπληρωματικές απολογίες των 105 κατηγορούμενων
Νέα Φιλαδέλφεια: Ξεκίνησαν σήμερα οι συμπληρωματικές απολογίες των 105 κατηγορούμενων (φωτ. αρχείου) © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Νέα Φιλαδέλφεια: Πολύ σύντομα τα πορίσματα της ΕΔΕ στην ΕΛΑΣ - Τι ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μίλησε στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε στα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την οπαδική βία μετά τα φονικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ειδικότερα, ο υπουργός μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» και αναφέρθηκε στις δράσεις και τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν σε μία σειρά από τομείς όπως το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο.

«Χθες υπήρξε μια ευρεία σύσκεψη και η ανακοίνωση κάποιων μέτρων που έρχεται συμπληρωματικά στα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα και έφερε αποτελέσματα» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε:

«Τα μέτρα που ανακοινώσαμε πριν από ένα χρόνο είχαν θετικό αντίκτυπο. Δεν εξαφάνισαν την παραβατικότητα ούτε η αυστηροποίηση των ποινών ή κάποιο μέτρο από μόνο του μπορεί να εξαφανίσει την παραβατικότητα. Τα μέτρα που πήραμε με αφορμή τη δολοφονία του Άλκη είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν οι δράστες και να έχουμε αυτές τις ποινές», σημειώνοντας πως ο αθλητικός νόμος δίνει τη δυνατότητα να μπαίνουν αυστηρές ποινές όταν γίνονται επεισόδια μακριά από τα γήπεδα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cuuk94pvyf15)

«Τα λάθη τα αναδεικνύουμε και τα αντιμετωπίζουμε. Αναδείξαμε την αποτυχία (σ.σ. της ΕΛ.ΑΣ.) από την πρώτη στιγμή και θα αποδόσουμε ευθύνες πολύ σύντομα. Στο γήπεδο της ΑΕΚ έγινε μια αλληλουχία λαθών αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε μια διαλυμένη Αστυνομία. Υπήρχαν πληροφορίες που δεν τις διαχειρίστηκε σωστά η ΕΛΑΣ. Οι επιτυχίες της ΕΛΑΣ που είναι περισσότερες από τις αποτυχίες θεωρούνται ως κάτι αυτονόητο. Η ΕΛΑΣ οφείλει να αντιμετωπίζει το έγκλημα και την παραβατικότητα για να δίνει αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη. Όταν εκδηλώνονται οι αστοχίες πρέπει να τις αναγνωρίζουμε και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ