Πολιτικη & Οικονομια

«Κλειδώνει» ο Νίκος Χαρδαλιάς για την Περιφέρεια Αττικής - Όλο το παρασκήνιο

Πιθανότατα τη Δευτέρα ή την Τρίτη οι ανακοινώσεις από τη ΝΔ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Χαρδαλιάς
© SOOC/Aris Oikonomou

Μέσα στα επόμενα 24άωρα θα ανακοινωθεί η στήριξη της ΝΔ για την υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής

Mετά από έντονες διεργασίες τις τελευταίες ώρες, το όνομα του υφυπουργού Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά, είναι το επικρατέστερο για να λάβει το «γαλάζιο» χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής, στη θέση του Γιώργου Πατούλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, αύριο Δευτέρα (31/7) ή το αργότερο την Τρίτη (1/8) θα έχουν γίνει οι σχετικές ανακοινώσεις για την υποψηφιότητά του για τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας. Mάλιστα, η «Καθημερινή» μεταδίδει ότι ότι αναβάλλονται οι αυριανές επισκέψεις του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας σε Πετσάλι Ιωαννίνων, Άραξο και Ανδραβίδα.

Το θετικό κλίμα προς το πρόσωπο του κ. Χαρδαλιά αποτυπώνεται από το γεγονός ότι είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υυπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Γιάννη Μπρατάκο, αφού πραγματοποίησε επιθεώρηση στα συστήματα πυρασφάλειας των στρατοπέδων σε Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς διατέλεσε δήμαρχος Βύρωνα για 12 χρόνια, από το 2002, αλλά και περιφερειακός σύμβουλος από το 2014, ενώ έχει διατελέσει και επικεφαλής του τομέα αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας.

Στα πιθανά ονόματα υποψηφίων είχε βρεθεί και εκείνο του Δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου, ο οποίος ωστόσο ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στον δήμο.

Τι θα γίνει με τον Γιώργο Πατούλη

Με βάση πάντα το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης, στο «γαλάζιο» στρατόπεδο υπάρχει ακόμη δυσαρέσκεια προς τον Γιώργο Πατούλη, παρά το γεγονός ότι ζήτησε συγγνώμη για το βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται να χορεύει ζεϊμπέκικο σε εκδήλωση στο Ζάππειο.

Άγνωστο είναι αν ο κ. Πατούλης θα διεδικήσει τη θέση του περιφερειάρχη, παρά τη διαφαινόμενη απώλεια της στήριξης από τη ΝΔ, με συνεργάτες του να δηλώνουν ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις που θα διακινδυνεύσουν την πορεία της Περιφέρειας Αττικής.

Από τη μεριά του, ο ΣΚΑΪ μετέδωσε ότι υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια την Παρασκευή από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το βίντεο με το ζεϊμπέκικο του Γιώργου Πατούλη, ενώ οι μεγάλες φωτιές βρίσκονταν σε εξέλιξη. Το ζεϊμπέκικο του Πατούλη στο Ζάππειο φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς υπήρχε κριτική και για τους χειρισμούς του ως περιφερειάρχης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, όλα δείχνουν ότι ο κ. Πατούλης θα συγκρουστεί συνολικότερα με τη Νέα Δημοκρατία, καθώς πηγές από το περιβάλλον του υποστηρίζουν ότι ο ίδιος θα κατέβει ως ανεξάρτητος στην Περιφέρεια Αττικής, μετρώντας τις δυνάμεις του με τον Νίκο Χαρδαλιά.

Όσο για τον Νίκο Χαρδαλιά και το «χρίσμα» στο πρόσωπό του, ο πρωθυπουργός μέτρησε ότι έχει δώσει πολλές μάχες με τη Νέα Δημοκρατία, διαθέτει μεγάλη εμπειρία στα αυτοδιοικητικά και έχει αποδώσει έργο σε όποια θέση και αν τοποθετήθηκε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cufhd54hnkrd)

Η αντικατάσταση Πατούλη στη λίστα των «γαλάζιων» υποψηφιοτήτων έρχεται σε συνέχεια της παραίτησης Μηταράκη από την κυβέρνηση, καθώς ο πρώην υπουργός απουσίαζε σε διακοπές εκτός Αθηνών, εν μέσω πυρκαγιών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Δευτέρα (31/7) το πρωί ταξιδεύει για την Κύπρο και το απόγευμα θα βρίσκεται στη Λέσβο, όπου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ