- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Αναβλήθηκε για 30/10 η δεύτερη δίκη λόγω της βουλευτικής ιδιότητας της Ρένας Δούρου
Ζητά και η ίδια την άρση ασυλίας της
Ρένα Δούρου: Αναβλήθηκε για 30/10 η δεύτερη δίκη λόγω της βουλευτικής ιδιότητας της - Ζητά και η ίδια την άρση ασυλίας της
Για τις 30 Οκτωβρίου 2023 αναβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων η δίκη για τις σωματικές βλάβες που υπέστησαν κατά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018, 11 εγκαυματίες κάτοικοι οι οποίοι δεν είχαν συμπεριληφθεί στον αρχικό κατάλογο των θυμάτων, καθώς πρέπει να αρθεί και για αυτήν την υπόθεση η ασυλία της Ρένας Δούρου.
Η δικογραφία για την υπόθεση των συγκεκριμένων εγκαυματιών σχηματίστηκε όταν κατά την εξέλιξη της δίκης, που ήδη διεξάγεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την εκατόμβη νεκρών και τραυματιών, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν θύματα-εγκαυματίες, οι οποίοι δεν είχαν καταγραφεί στους καταλόγους που σχηματίστηκαν από τις αρμόδιες αρχές. Έτσι για την υπόθεση των 11 κατοίκων έγιναν οι ποινικές διαδικασίες που απαιτούνται, ώστε να κριθεί από την Δικαιοσύνη.
Κατηγορούμενοι και σε αυτήν την υπόθεση είναι οι είκοσι αρμόδιοι -κατά τον επίμαχο χρόνο- από την Αυτοδιοίκηση, την Πυροσβεστική κ.α. που δικάζονται ήδη για την τραγωδία με τους 104 νεκρούς.
Το δικαστήριο σήμερα με την έναρξη της διαδικασίας προχώρησε σε αναβολή της εκδίκασης, κατόπιν εισαγγελικής εισήγησης λόγω της βουλευτικής ιδιότητας που έχει αποκτήσει πλέον, η κατηγορούμενη Ρένα Δούρου.
Η βουλευτής έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας της για την δίκη που διεξάγεται ήδη και θα ζητήσει και για αυτήν που αναβλήθηκε σήμερα.
Η εισαγγελέας Έδρας πρότεινε να διαβιβάσει το δικαστήριο σχετικό αίτημα στη Βουλή για την άρση της ασυλίας της κ. Δούρου, όπως συνέβη και με την αποκαλούμενη «μεγάλη δίκη για το Μάτι».
Και σε αυτήν την δίκη, η Δούρου με δήλωσή της στο δικαστήριο τόνισε πως παραιτείται της ασυλίας της και ότι θα ζητήσει την επίσπευση της διαδικασίας για να δικαστεί και να κριθεί και για αυτήν την δικογραφία.
«Με την παρούσα δηλώνω ότι, παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας και των δικαιωμάτων που μου δίνει ο Κανονισμός της Βουλής (Άρθρο 83), ενώ έχω ήδη ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής με την από 06.07.2023 επιστολή μου, και θα επαναλάβω, να επισπεύσει τις διαδικασίες, ώστε τάχιστα να χορηγηθεί η σχετική άδεια για την απρόσκοπτη πλέον συνέχιση της διεξαγόμενης στο ΣΤ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και ενώπιον του Δικαστηρίου Σας δίκης.
Στον πυρήνα των αξιών μου βρίσκεται η ισότιμη αντιμετώπιση από τη Δικαιοσύνη όλων των πολιτών, ισχυρών και ανίσχυρων, προβεβλημένων και μη. Στο πλαίσιο αυτό, στάθηκα με σεβασμό απέναντι στο θεσμό της Δικαιοσύνης σε όλα τα στάδια της διαδικασίας και αναμένω το ακροατήριο με υπομονή, αλλά και με την πεποίθηση ότι δικαστές που τιμούν το λειτούργημά τους θα λάβουν τη δίκαιη απόφαση», αναφέρει στην γραπτή δήλωση της προς το Εφετείο η κ. Δούρου.
Να σημειωθεί ότι ήδη η Βουλή αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να άρει την ασυλία της σε ό,τι αφορά την δίκη για τους 104 νεκρούς, διαδικασία που η ίδια η κ. Δούρου ζήτησε να επισπευσθεί ώστε να κριθεί αν η τότε περιφερειάρχης Αττικής έχει ή όχι ευθύνη για τα αποτελέσματα της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018 που σάρωσε το Μάτι.
Η δίκη έχει προσδιοριστεί να συνεχιστεί στις 24 Ιουλίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.