Πολιτικη & Οικονομια

Την Τρίτη αποφασίζει η Βουλή για την άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου

Για τη συνέχιση της δίκης για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρένα Δούρου
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ρένα Δούρου: Την Τρίτη η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής - Διαβίβαση του αιτήματος από το Υπ. Δικαιοσύνης

Το αίτημα για την άρση ασυλίας της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου, διαβιβάστηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η Ρένα Δούρου κατηγορείται μαζί με άλλα 20 πρόσωπα, σε βαθμό πλημμελήματος, για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες από αμέλεια για την πυρκαγιά στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018. Στις αρχές Ιουνίου το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών διέκοψε τις συνεδριάσεις του προκειμένου να σταλεί στη Βουλή αίτημα για άρση ασυλίας της κ. Δούρου, μετά τη βουλευτική ιδιότητα που απέκτησε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Συγκεκριμένα, μετά από 8 μήνες ακροαματικής διαδικασίας το δικαστήριο διέκοψε αρχικά για τις 24 Ιουλίου 2023, ώστε να δοθεί χρόνος να «τρέξει» η διαδικασία άρσης ασυλίας της Ρένας Δούρου, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση της διακοπής εάν η διαδικασία στη Βουλή δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρένας Δούρου, Θεόδωρος Σχοινάς, εκείνη την ημέρα διάβασε δήλωση της εντολέως του στην οποία, με ρητό τρόπο, ανέφερε ότι σκοπεύει να παραιτηθεί από τη βουλευτική ασυλία και να ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσει άμεσα η σχετική διαδικασία άρσης της ασυλίας.

Το αίτημα, θα εισαχθεί το πρωί της Τρίτης για τη λήψη της σχετικής απόφασης στην Ολομέλεια. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, έχει αποστείλει σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα με την οποία ζητά την άρση της ασυλίας της προκειμένου να προχωρήσει η διεξαγωγή της δίκης που είναι σε εξέλιξη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ