Πολιτικη & Οικονομια

Οι έξι προτεραιότητες της Νίκης Κεραμέως στο Υπουργείο Εσωτερικών

Αύξηση μισθών στο δημόσιο και αξιολόγηση παντού

tonia-zaravela.jpg
Τόνια Ζαραβέλα
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η νέα υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Νίκη Κεραμέως: Το στίγμα και οι προτεραιότητες της για το Υπουργείο Εσωτερικών

Μπορεί να βγήκε μόλις από μία διπλή εκλογική αναμέτρηση, όμως, για τη Νίκη Κεραμέως οι εκλογές είναι μπροστά. Η νέα υπουργός Εσωτερικών ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντά της και καλείται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να εκτελέσει το σχέδιο για τη διεξαγωγή των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών του Οκτώβρη. Το πρώτο στίγμα του «φιλόδοξου» -όπως το χαρακτήρισε- σχεδίου για το ΥΠΕΣ, το έδωσε σήμερα (27.6) κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας, όπου βρέθηκε η ATHENS VOICE.

Η αναβάθμιση του Δημόσιου Τομέα αποτελεί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της νέας κυβερνητικής θητείας. Στόχος «ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος στην υπηρεσία του Πολίτη», σημείωσε η Νίκη Κεραμέως

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctnf1fph1ffd)

Κεραμέως στο ΥΠΕΣ - Οι Προτεραιότητες

Η Νίκη Κεραμέως επέλεξε να δώσει το στίγμα της επόμενης ημέρας στο Υπουργείο Εσωτερικών, παραθέτοντας τις έξι προτεραιότητες της κυβέρνησης. Κορυφαία, η αύξηση των μισθών στον δημόσιο τομέα, που αποτελεί δέσμευση και πρόθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τα σύγχρονα προγράμματα επιμόρφωσης αποτελούν μία ακόμη προτεραιότητα. Παρότι ως υπουργός Παιδείας αντιμετώπισε έντονες αντιδράσεις, η κ. Κεραμέως επιμένει στην «αξιολόγηση παντού», θέτοντάς την ψηλά στην ατζέντα της. Η δόμηση ενός συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής της παραγωγικότητας βρίσκονται επίσης στα άμεσα σχέδια της υπουργού, όπως και η επιτάχυνση των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ. 

Η Νίκη Κεραμέως φαίνεται ότι «φέρνει μαζί της» από το Υπουργείο Παιδείας και τον στόχο της ανακατανομής των αρμοδιοτήτων. Στόχευση ο καθορισμός και η ανακατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικού κράτους, Περιφερειών και Δήμων. 

H νέα υπουργός έρχεται, όπως είπε, να ολοκληρώσει και να προχωρήσει στην εμπέδωση των σημαντικών βημάτων που έγιναν από τον Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Μάκη Βορίδη, αλλά και προκατόχους τους, προκειμένου οι βάσεις που έχουν τεθεί να οδηγήσουν στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας με έργα πνοής. Μεταξύ αυτών, η ενίσχυση της διοικητικής και τεχνικής ικανότητας των υπηρεσιών, η ψηφιακή μετάβαση, το μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, η ενεργειακή αυτονομία. Η Νίκης Κεραμέως επέμενε στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, έργο που μοιάζει να γίνεται ευκολότερα τη στιγμή που στην «καυτή καρέκλα» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης βρίσκεται ένας αυτοδιοικητικός, ο τέως δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος έδωσε για λίγο το «παρών» στην παράδοση - παραλαβή του ΥΠΕΣ. 

Ο νέος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Για 4η φορά στο ΥΠΕΣ

Η Νίκη Κεραμέως καλείται να βουτήξει στα βαθιά, με μεγάλο όγκο της δουλειάς της να πρέπει να γίνει μέσα στο καλοκαίρι, αφού το Φθινόπωρο θα βρει Δήμους και Περιφέρειες εν αναμονή εκλογών. Ο Θοδωρής Λιβάνιος, με πολύχρονη εμπειρία στο Υπουργείο, αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται για 4η φορά στο Εσωτερικών. Όπως διαπιστώσαμε, η υποδοχή του σήμερα (27.6) στον 5ο όροφο του κτιρίου τη Βασιλίσσης Σοφίας ήταν σαν να μην έφυγε ποτέ. Άλλωστε, στους διαδρόμους του ΥΠΕΣ πηγαινοέρχεται ήδη από το 2010. Άλλωστε, εργάστηκε στη σύνταξη και στην προετοιμασία για την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» και του νέου νόμου για τις εκλογικές δαπάνες στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.

ΥΠΕΣ: Η τελετή παραλαβής - παράδοσης από την Καλλιόπη Σπανού στη Νίκη Κεραμέως - Οι υφυπουργοί
© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Βιβή Χαραλαμπογιάννη είναι η νέα υφυπουργός του ΥΠΕΣ. Από τον Ιούλιο του 2019 διετέλεσε Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα στο Υπουργείο Εσωτερικών με αρμοδιότητα τη διοίκηση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τον εκσυγχρονισμό των δομών της Δημόσιας Διοίκησης.

Διαβάστε περισσότερα για τις πολιτικές εξελίξεις της ημέρας »»» Ορκωμοσία κυβέρνησης

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ