- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Κεραμέως: Έρχονται 10.000 προσλήψεις στην Υγεία
Μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο
Νίκη Κεραμέως: Οι προσλήψεις στην Υγεία και οι προτεραιότητες του ΥΠΕΣ για το Δημόσιο
Στις προτεραιότητες που έχει θέσει η κυβέρνηση για το Δημόσιο αναφέρθηκε η νέα υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως. Σε συνέντευξή της στον ANT1, η υπουργός σημείωσε ότι βασικός στόχος είναι να υπάρξουν «ποιοτικότερες υπηρεσίες προς τον πολίτη: στα νοσοκομεία, στην παιδεία, συνολικά και παντού».
Η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι όπως ανακοινώθηκε θα ισχύσει νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ενώ τόνισε ότι «θα υπάρχει επιμόρφωση και αξιολόγηση του προσωπικού, παράλληλα με στοχοθεσία και βασική επιδίωξη τη βελτίωση της παροχής έργου στους πολίτες. Θα υπάρχει μπόνους παραγωγικότητας, ανέλιξη και ανάπτυξη και για αυτό είναι απαραίτητη η επιμόρφωση των υπαλλήλων για να γίνονται καλύτεροι», είπε η νέα Υπουργός Εσωτερικών και συμπλήρωσε πως θα υπάρξουν και κύκλοι κινητικότητας στο Δημόσιο.
«Έχουμε πει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο: για κάθε αποχώρηση υπάρχει μια πρόσληψη στο Δημόσιο. Ως κυβέρνηση πρέπει να προτεραιοποιήσουμε τις ανάγκες, γιατί πχ. με την ψηφιοποίηση του Κράτους μπορεί να μην χρειάζεται η αναπλήρωση μιας θέσης, ενώ υπάρχουν ανάγκες για να καλυφθούν πχ. στην υγεία. Ενδεικτικά, στην Παιδεία, διορίσαμε τα τελευταία χρόνια 28.500 εκπαιδευτικούς, μετά από 11 χρόνια έγιναν προσλήψεις, διότι υπήρξε προτεραιοποίηση», ανέφερε η Υπ. Εσωτερικών.
Κεραμέως: «Προτεραιότητα οι προσλήψεις στον κλάδο της Υγείας»
Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1 η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε και στις προσλήψεις. «Ο πρωθυπουργός έχει προτεραιοποιήσει τον κλάδο της υγείας. Έχει δεσμευθεί για 10.000 προσλήψεις στην Υγεία και αυτές θα γίνουν στο πλαίσιο αυτής της προτεραιοποίησης, με πλήρωση των θέσεων όπου υπάρχουν διαπιστωμένες ανάγκες, ενώ παράλληλα θα υπάρχει διαρκής επιμόρφωση του προσωπικού για να γίνεται καλύτερο». Όπως σημείωσε, «ήδη υπάρχει πρόγραμμα στο Ταμείο Ανάκαμψης για επιμόρφωση 250.000 δημοσίων υπαλλήλων».
Η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ακόμη ότι προωθείται η «πολυεπίπεδη διακυβέρνηση», σημειώνοντας ότι «το πως ορίζονται οι αρμοδιότητες σε κυβέρνηση, περιφέρειες, αποκεντρωμένες διοικήσεις και δήμους, ώστε να γίνει ορθολογική κατανομή τους, έχει μεγάλη σημασία προκειμένου να δίνονται λύσεις για τον πολίτη. Πχ. για τα κλαδιά μπροστά από το σπίτι σου, αν δεν είναι σαφές ποιος έχει την αρμοδιότητα, δεν θα μπορέσει να βρεθεί λύση άμεσα».
Κεραμέως: «Αναμενόμενη η παραίτηση Τσίπρα»
Σχετικά με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, η νέα Νίκη Κεραμέως ανέφερε «εμείς θέλουμε γόνιμη αντιπολίτευση. Ήταν αναμενόμενη η παραίτηση Τσίπρα, μετά από 3 ήττες. Οι πολίτες έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι έχει κλείσει ένας κύκλος στη χώρα μας, που είχε να κάνει με τον διχασμό και την τοξικότητα. Πάμε σε νέο κύκλο, που μετράει η απόδοση των μέτρων και των πολιτικών, αυτό ανοίγει έναν νέο κύκλο στη μεταπολίτευση».
Διαβάστε επίσης »»» Οι έξι προτεραιότητες της Νίκης Κεραμέως στο Υπουργείο Εσωτερικών
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.