Πολιτικη & Οικονομια

Η Νίκη Κεραμέως θα «οδηγήσει» τη χώρα στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές

Είναι η νέα υπουργός Εσωτερικών

62224-137655.jpg
Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκη Κεραμέως

Εκλογές 2023 - Νίκη Κεραμέως: Νέα υπουργός Εσωτερικών - Ο δρόμος προς τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 

Η Νίκη Κεραμέως είναι η νέα υπουργός Εσωτερικών και το πρόσωπο που θα οδηγήσει τη χώρα στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Οκτωβρίου. Η υπουργός μετά από τέσσερα χρόνια στο Υπουργείο Παιδείας θα διαδεχθεί τον Μάκη Βορίδη στο κτίριο της πλατείας Κλαυθμώνος, έχοντας στο πλευρό της τον Θοδωρή Λιβάνιο, ένα πρόσωπο που έχει διατελέσει και στο παρελθόν υφυπουργός στο ΥΠΕΣ. 

Ο πρώτος γύρος των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών του 2023 αναμένεται να διεξαχθεί στις 8 Οκτωβρίου, ενώ ο δεύτερος μία Κυριακή αργότερα, στις 15 Οκτωβρίου 2023. 

Ποια είναι η Νίκη Κεραμέως

Η Νίκη Κεραμέως γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 18 Ιουλίου 1980. Είναι κόρη του νομικού και καθηγητή πολιτικής δικονομίας Κωνσταντίνου Κεραμέως. Έχει σπουδάσει νομική στη Σορβόνη και στο Χάρβαρντ και εργάζεται ως δικηγόρος. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Παράλληλα, έχει εργαστεί σε δική της δικηγορική εταιρεία και πριν το 2007 στη Νέα Υόρκη. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. 

Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και του Σεπτεμβρίου του 2015. Ήταν μέλος στην ειδική μόνιμη επιτροπή σωφρονιστικού συστήματος και λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων και στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής. Από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2019 ήταν κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ από τον Νοέμβριο του 2016 ήταν τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ. To 2019 ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Παιδείας.

Ακούστε τη συνέντευξη της Νίκης Κεραμέως στα Podcast της ATHENS VOICE 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ