Πολιτικη & Οικονομια

O Peanut επιστρέφει στο Μέγαρο Μαξίμου (εικόνα)

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Peanut
© Instagram / Kyriakos_

Εκλογές 2023: Η επιστροφή του Peanut στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη 

Ο Peanut, ο σκύλος που υιοθέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κυβερνητικής του θητείας, μετά από μία σύντομη παραμονή στα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς επιστρέφει στο Μέγαρο Μαξίμου

Λίγη ώρα μετά την ορκωμοσία του, ο επανεκλεγείς πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δημοσίευσε μία selfie με τον χαριτωμένο σκυλάκο και έκανε γνωστό ότι σε λίγες ώρες ο Peanut θα βρίσκεται και πάλι στο κτίριο της Ηρώδου Αττικού. «Επιστροφή στο Μαξίμου μαζί με τον Peanut», έγραψε στη λεζάντα της δημοσίευσής του στο Instagram ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίστηκε πρωθυπουργός 

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές 2023 και την παραλαβή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μαζί με τον κ. Μητσοτάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβησαν στη 1 το μεσημέρι η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόβσκι, τα παιδιά τους Σοφία, Κωνσταντίνος και Δάφνη, καθώς και οι αδερφές του Ντόρα, Κατερίνα και Αλεξάνδρα.

O Peanut επιστρέφει στο Μέγαρο Μαξίμου (εικόνα)
O Peanut επιστρέφει στο Μέγαρο Μαξίμου (εικόνα)

Η ορκωμοσία τελέστηκε προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου, υπό την παρουσία της ΠτΔ, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Αφού ορκίστηκε, έβγαλε τις καθιερωμένες φωτογραφίες και υπέγραψε, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctmfphoqvl4p)

Παράδοση - παραλαβή από τον Ιωάννη Σαρμά

Μετά την ορκωμοσία, ο νέος πρωθυπουργός μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για την παράδοση-παραλαβή από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά.

Αρχικά, ο κ. Σαρμάς ανέφερε ότι «επανήλθε η φυσική τάξη των πραγμάτων», καθώς «επανήλθε ένας πρωθυπουργός που απολαμβάνει της δεδηλωμένης εμπιστοσύνης της Βουλής». Στη συνέχεια, ευχήθηκε στον κ. Μητσοτάκη «να υπηρετείτε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τη γενική ευημερία του ελληνικού λαού» και «να έχετε τα πιο χρήσιμα αποτελέσματα για την πατρίδα μας».

Από τη μεριά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε θερμά τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό για τα καλά του λόγια και την υπηρεσιακή κυβέρνηση για την άρτια εκτέλεση των καθηκόντων της. «Επωμιστήκατε το βάρος της ευθύνης αυτού του γραφείου», είπε χαρακτηριστικά.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctmicwdilhh5)

«Παραμείνατε σε αυτό το γραφείο λίγες εβδδομάδες, αλλά είδατε ότι η ζωή μας επιφυλάσσει διαρκώς εκπλήξεις και η διακυβέρνηση του τόπου είναι μια υπόθεση που δεν σταματά ποτέ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε δε ότι «με τρόπο υποδειγματικό περάσαμε τη μεταβατική περίοδο ανάμεσα στις δυο εκλογές και ως εκλεγμένος πρωθυπουργός μπορώ να επιστρέψω σε αυτό το γραφείο και να συνεχίσω το έργο μου». Τέλος, δεσμεύτηκε ότι θα κάνει το καλύτερο που μπορεί.

Ο Ιωάννης Σαρμάς ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον κ. Μητσοτάκη και μετά από λίγο αποχώρησε από το Μαξίμου.. Ως γνωστόν, θα επιστρέψει στα καθήκοντά του ως πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

O Peanut επιστρέφει στο Μέγαρο Μαξίμου (εικόνα)

Το απόγευμα στις 17:00 θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και την Τρίτη θα ορκιστούν οι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ