- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ο Α. Τσίπρας απευθύνει κάλεσμα συστράτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ - «Να διεκδικήσουμε και την τελευταία ψήφο»
«Όπως χτες με τη χρεοκοπία, έτσι και σήμερα, να βγάλουμε την Ελλάδα από το αδιέξοδο», σημειώνει
Εκλογές 2023 - Αλέξης Τσίπρας: Κάλεσμα συστράτευση των πολιτών με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία - Η μακροσκελής ανάρτηση στο Facebook
«Σ’ αυτό το δύσκολο, αλλά ωραίο αγώνα σάς καλώ όλες και όλους. Όρθιοι, ψύχραιμοι, αποφασιστικοί, να δώσουμε τη μάχη, με πυξίδα τις αγωνιστικές παραδόσεις του προοδευτικού κόσμου και τις αξίες της Αριστεράς. Να μιλήσουμε, να ακούσουμε, να πείσουμε, να ενώσουμε. Η δική μας δουλειά, η δουλειά της καθεμιάς και του καθενός από μας, μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει τους συσχετισμούς που θέλουν να εμφανίσουν αναλλοίωτους. Πιο αποφασισμένοι, πιο ενωμένοι, πιο σοβαροί από ποτέ, θα δώσουμε αυτό τον κρίσιμο αγώνα. Ξέρουμε από την ίδια μας την πείρα ότι οι μόνοι αγώνες που χάνονται σίγουρα είναι αυτοί που δεν δίνονται», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας σε μακροσκελή του ανάρτηση στο Facebook και προσθέτει: «Να δώσουμε λοιπόν αυτόν τον αγώνα με πίστη και αυτοπεποίθηση, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, μέχρι την τελευταία ψήφο».
Σε άλλο σημείο ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει: «Όπως χτες με τη χρεοκοπία, έτσι και σήμερα, να βγάλουμε την Ελλάδα από το αδιέξοδο. Να κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία. Άνθρωπο-άνθρωπο και σπίτι-σπίτι να διεκδικήσουμε και την τελευταία ψήφο».
Ολόκληρη η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα
Λίγες μόνο μέρες μάς χωρίζουν από την κρίσιμη, τελική μάχη. Την εκλογική αναμέτρηση της 25ης του Ιούνη. Κι αυτό που κρίνεται είναι πάνω από κόμματα, πρόσωπα, επικοινωνιακές στρατηγικές, λάθη και παραλείψεις. Κρίνεται ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα. Με ποιες πολιτικές και ποια μέσα. Κρίνονται με λίγα λόγια οι ζωές των πολλών. Οι ζωές των ανθρώπων του μόχθου, της δημιουργίας, του πνεύματος.
Θα είναι δικαίωμα ή προνόμιο η υγεία, η παιδεία, η ευημερία; Θα υπάρχει αξιοπρέπεια, ή ασυδοσία στην εργασία; Θέλουμε κράτος για τον πολίτη, ή κράτος λάφυρο; Αυτά είναι τα μεγάλα διλήμματα της κάλπης. Σ’ αυτά καλείται να απαντήσει ο λαός μας. Αυτά θέλουμε να φέρουμε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης.
Και δύο είναι τα προγράμματα που αντιπαρατίθενται. Το πρόγραμμα της ΝΔ που προβλέπει κερδοσκοπία παντού. Στα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, την ενέργεια, τις συγκοινωνίες, το νερό, τις υποδομές. Το είδαμε να εφαρμόζεται στην πράξη την περασμένη τετραετία. Η ακρίβεια, η αισχροκέρδεια, οι εκατόμβες της πανδημίας, τα Τέμπη, η λεηλασία των δημόσιων ταμείων, δείχνουν τι θα μας ξημερώσει αν η ΝΔ κερδίσει αυτές τις εκλογές. Και μάλιστα με παντοδυναμία, όπως επιδιώκει.
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που συνδέει άρρηκτα την ανάπτυξη με την προστασία, την ασφάλεια και την ευημερία για όλους, είναι η μόνη απάντηση δημοκρατίας, δικαιοσύνης και κοινωνικής συνοχής. Τρίτη επιλογή δεν υπάρχει. Τα μικρότερα κόμματα του δημοκρατικού χώρου αποδείχτηκαν, δυστυχώς, κατώτερα των περιστάσεων, σπαταλώντας την ιστορική ευκαιρία της απλής αναλογικής. Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ με αίσθημα ευθύνης έχει παραδεχτεί τα δικά του λάθη, που συνέβαλαν στο οδυνηρό για τον ίδιο και την κοινωνία εκλογικό αποτέλεσμα, αυτοί επιμένουν στην ίδια πολιτική, που ζημιώνει τα λαϊκά στρώματα. Είναι αυτό ακριβώς που επιδιώκει η ΝΔ, μια κατακερματισμένη και αδύναμη αντιπολίτευση.
Έτσι το βάρος πέφτει σε μας. Όπως χτες με τη χρεοκοπία, έτσι και σήμερα, να βγάλουμε την Ελλάδα από το αδιέξοδο. Να κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία. Άνθρωπο-άνθρωπο και σπίτι-σπίτι να διεκδικήσουμε και την τελευταία ψήφο.
Να πείσουμε τους δημοκρατικούς πολίτες ότι μόνο ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ και όχι μια κατακερματισμένη και σε κατάσταση εμφυλίου αντιπολίτευση μπορεί να αποτρέψει τη δεξιά παντοδυναμία. Να βάλει φραγμό στα σχέδια της ΝΔ. Να προστατέψει την κοινωνική πλειοψηφία από αυτό που έρχεται. Να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα και την προοπτική μιας δημοκρατικής και δίκαιης διακυβέρνησης.
Σ’ αυτό το δύσκολο, αλλά ωραίο αγώνα σάς καλώ όλες και όλους. Όρθιοι, ψύχραιμοι, αποφασιστικοί, να δώσουμε τη μάχη, με πυξίδα τις αγωνιστικές παραδόσεις του προοδευτικού κόσμου και τις αξίες της Αριστεράς.
Να μιλήσουμε, να ακούσουμε, να πείσουμε, να ενώσουμε. Η δική μας δουλειά, η δουλειά της καθεμιάς και του καθενός από μας, μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει τους συσχετισμούς που θέλουν να εμφανίσουν αναλλοίωτους. Πιο αποφασισμένοι, πιο ενωμένοι, πιο σοβαροί από ποτέ, θα δώσουμε αυτό τον κρίσιμο αγώνα. Ξέρουμε από την ίδια μας την πείρα ότι οι μόνοι αγώνες που χάνονται σίγουρα είναι αυτοί που δεν δίνονται.
Να δώσουμε λοιπόν αυτόν τον αγώνα με πίστη και αυτοπεποίθηση, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, μέχρι την τελευταία ψήφο.
Λίγες μόνο μέρες μάς χωρίζουν από την κρίσιμη, τελική μάχη. Την εκλογική αναμέτρηση της 25ης του Ιούνη. Κι αυτό που...
Posted by Alexis Tsipras on Monday, June 5, 2023
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο επίκεντρο συνδεσιμότητα, ενέργεια και Patriot
«Η συμφωνία θα δημοσιοποιηθεί, δεν θα είναι κρυφή», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Η διαφωνία είναι δικαίωμά τους. Η καταψήφιση, όμως, συνοδεύεται από ευθύνη», αναφέρει σε άρθρο του ο υπουργός Επικρατείας
«Η τεχνολογία πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τον Άγιο Δημήτριο, την απελευθέρωση και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Ανάρτηση του πρωθυπουργού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού
Μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου για την ηλεκτρική διασύνδεση και το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τι αναφέρει για συνομιλίες με την Αίγυπτο, Μονή Σινά και φοροδιαφυγή
Οκτώ μήνες από τη νομοθέτηση της Εθνικής Κοινωνικής Συμφωνίας - Στο επίκεντρο κλαδικές και επιχειρησιακές ΣΣΕ
Η λειτουργία «Ψάξε μου Φθηνότερα» προσφέρει οικονομικές εναλλακτικές χωρίς αλλαγή καταστήματος
Αύξηση 9% στον αριθμό των συναλλαγών και μείωση 23% στα περιστατικά απάτης
Ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας, ανθρωπισμού και διεθνούς αλληλεγγύης
Σκληρή απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις για τους μουφτήδες της Θράκης
Επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Συμεών είχε ο πρωθυπουργός
«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών
Στο βήμα της Παναττικής Συνδιάσκεψης της ΟΝΝΕΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο υπουργός Επικρατείας συγκρίνει την πορεία των δύο οικονομιών από το 2019 έως σήμερα
Παρεμβάσεις 500 εκατ. ευρώ, φοροαπαλλαγές, περιορισμοί στα Airbnb και νέα στεγαστικά προγράμματα
Ο αμερικανικός οίκος βλέπει ισχυρές δημοσιονομικές επιδόσεις, συνεχή μείωση του χρέους και ανθεκτική ανάπτυξη
O πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική κατά της φοροδιαφυγής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.