Πολιτικη & Οικονομια

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν θα εγκαταλείψω στη μέση ενός δύσκολου αγώνα»

Η νέα δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Παρών στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Αλέξης Τσίπρας: Η νέα δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία - Το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου

Σε νέα δήλωση προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε παρών για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου και υπογράμμισε ότι «δεν θα εγκαταλείψω ούτε τώρα, στη μέση μάλιστα ενός δύσκολου αγώνα». 

Ο κ. Τσίπρας άφησε τις αιχμές του κατά του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «Οι προοδευτικές δυνάμεις στις οποίες τείναμε το χέρι της συνεργασίας, καθόλη την προεκλογική περίοδο είχανε μέτωπο σχεδόν αποκλειστικά ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ. Και χθες την ώρα μιας ιστορικής εκλογικής νίκης της δεξιάς, αυτοί πανηγυρίζανε περισσότερο από τους Νεοδημοκράτες για την πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς κοιτάζαμε τη χώρα. Εκείνοι το δικό τους το χωράφι». 

Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

Έχω μάθει στις δύσκολες στιγμές να αναλαμβάνω την ευθύνη και να μην εγκαταλείπω τη μάχη.

Είμαι εδώ.

Δεν θα εγκαταλείψω ούτε τώρα, στη μέση μάλιστα ενός δύσκολου αγώνα.

Χθες ήταν ημέρα εκλογών. Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της μάχης των επόμενων εκλογών.

Στις χθεσινές εκλογές νίκησε η ΝΔ, αλλά ταυτόχρονα ηττήθηκε η στρατηγική της απλής αναλογικής

Οι προοδευτικές δυνάμεις στις οποίες τείναμε το χέρι της συνεργασίας, καθόλη την προεκλογική περίοδο είχανε μέτωπο σχεδόν αποκλειστικά ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και χθες την ώρα μιας ιστορικής εκλογικής νίκης της δεξιάς, αυτοί πανηγυρίζανε περισσότερο από τους Νεοδημοκράτες για την πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς κοιτάζαμε τη χώρα.

Εκείνοι το δικό τους το χωράφι.

Στις επόμενες εκλογές έχουμε την ευθύνη πρωτίστως να αποτρέψουμε την προοπτική ενός παντοδύναμου και ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού.

Αλλά και να προστατέψουμε την πρωταγωνιστική παρουσία της αριστεράς στην πολιτική ζωή του τόπου.

Ως μιας δύναμης ασυμβίβαστης.

Που έρχεται από μακριά και θα πάει μακριά

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει εδώ.

Ως ο βασικός κορμός των προοδευτικών δυνάμεων και εκφραστής των λαϊκών και κοινωνικών συμφερόντων.

Για να υπερασπιστεί τον κόσμο της εργασίας.

Και να μην επιτρέψει την παλινόρθωση ενός βολικού συστημικού δικομματισμού.

Είμαι εδώ, δε θα εγκαταλείψω ούτε τώρα, στη μέση μάλιστα ενός δύσκολου αγώνα

ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνεδρίαση: Αποδοχή της ήττας για την απλή αναλογική - Ευθύνες στην αντιπολίτευση

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου υπό τον Αλέξη Τσίπρα, για τη συντριπτική ήττα τους κόμματος στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Κατά τη συνεδρίαση έγινε μία πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν πως υπήρξε μία μη ανιχνεύσιμη ενίσχυση της ΝΔ τις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές και πως ηττήθηκε η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική. Τα κόμματα της ήσσονος και προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής και των συνεργασιών και τη μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που έτεινε χείρα προοδευτικών συγκλίσεων, άνοιξαν τον δρόμο για την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη.

» Άπαντες συμφώνησαν πως πρωταρχικής σημασίας πλέον είναι η εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου και εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη αυτή, μακριά από εσωστρέφεια, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να σταθεί ισχυρό ανάχωμα στην παντοδυναμία και την αλαζονεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και συγχρόνως να μην κάνει τη χάρη σε όσους επιθυμούν την απόσυρση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από ηγέτη του προοδευτικού πόλου στη χώρα και την αντικατάστασή του με έναν βολικό δικομματισμό.

» Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Τσίπρας ανακοινώνει τη σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής την ερχόμενη Τετάρτη, όπου θα γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αλλά και χάραξη των επόμενων κινήσεων στον δρόμο για τις κάλπες του Ιουνίου».

Ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει την Τρίτη τη διερευνητική εντολή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμένεται να περάσει αύριο Τρίτη (23.5) στις 11:00 το πρωί το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, όπου θα λάβει τη δεύτερη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Κατά άλλες πληροφορίες, ο Αλ. Τσίπρας δεν θα δεχτεί τη διερευνητική εντολή.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cssrv4tb05b5)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.