Πολιτικη & Οικονομια

O Aλέξης Τσίπρας επανέφερε σύνθημα του '80: «Καλύτερα σφηνάκι παρά Μητσοτάκη»

Το βίντεο στο TikTok για το Youth Pass

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλ. Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Aλέξης Τσίπρας: Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε το παλιό σύνθημα «Καλύτερα παπάκι παρά τον Μητσοτάκη», αναφερόμενος στα 150 ευρώ στους νέους 18 ετών

Σύνθημα των δεκαετιών του 1980 και του 1990 θυμήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, προσαρμόζοντάς το στην τωρινή του αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε βίντεό του στο TikTok, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει: «Μπορεί να με πείτε boomer, αλλά εγώ θα το πω».

«Κάποτε ο πατέρας Μητσοτάκης είχε τάξει φθηνά αυτοκίνητα στους νέους, για να πάνε να ψηφίσουν. Τότε αυτοί είχαν βγάλει το σύνθημα "Καλύτερα παπάκι παρά τον Μητσοτάκη"», σημείωσε, αναφερόμενος σε πολιτική πρόταση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (ως τότε πρόεδρος της ΝΔ) από το 1985 και από την αρχή της δεκαετίας του 1990.

«Σήμερα φθηνύναμε», σχολίασε στη συνέχεια οαρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας πως «αντί για αυτοκίνητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάζει 150 ευρώ στους 18άρηδες, να πάνε να ανοίξουν ένα μπουκάλι ουίσκι».

Και αλλάζοντας το σύνθημα της δεκαετίας του '80, ο κ. Τσίπρας κατέληξε: «Οπότε, "καλύτερα σφηνάκι παρά τον Μητσοτάκη"».

Η ομιλία στη Λαμία

Μάλιστα, την ίδια ατάκα επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας και σε σχτεσινή του ομιλία στη Λαμία.

Μιλώντας για τα προβλήματα της νέας γενιάς, σχολίασε ότι «σήμερα που οι νέοι ζητούν τη δυνατότητα να ονειρευτούν, που ζητούν μια στεγαστική πολιτική που θα τους δίνει το δικαίωμα να μείνουν μακριά από τα πατρικό, που θα τους δίνει την προοπτική να μείνουν στη χώρα, να έχουν αξιοπρεπείς δουλειές και πρόσβαση στη γνώση, αντί το δικαίωμα στο όνειρο ο κ. Μητσοτάκης τους δίνει 150 ευρώ σε όσους γίνουν 18 χρόνων. Αυτό δείχνει τον πανικό, την αλαζονεία του, την περιφρόνηση του απέναντι στους νέους ανθρώπους».

Και επανέλαβε: «Το ‘90-‘93 ο πατέρας Μητσοτάκης έταξε στους νέους τότε φτηνά αυτοκίνητα και είχε βγει ένα σύνθημα: "καλύτερα παπάκι παρά τον Μητσοτάκη". Σήμερα έχουμε πέσει πιο χαμηλά, αντί για αυτοκίνητα φτηνά, τους τάζει ένα 150άρι, να πάνε να ανοίξουν ένα ακριβό μπουκάλι ουίσκι σε κάποιο κέντρο της παραλιακής. Γι' αυτό, η απάντηση των 18άρηδων στην κάλπη θα ειναι: "καλύτερα σφηνάκι παρά τον Μητσοτάκη"».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.