TV + Series

«Πάγωσε» το Χόλιγουντ - Η απεργία του Σωματείου Σεναριογράφων σταματά δεκάδες παραγωγές

Marvel, Game of Thrones και Stranger Things και talk show μπαίνουν στον «πάγο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απεργία του Σωματείου Σεναριογράφων στις ΗΠΑ
Απεργία του Σωματείου Σεναριογράφων στις ΗΠΑ © EPA/ETIENNE LAURENT

Χόλιγουντ: Η απεργία του Σωματείου Σεναριογράφων σταματά δεκάδες παραγωγές - Marvel, Game of Thrones και Stranger Things και talk show μπαίνουν στον «πάγο»

To επερχόμενο prequel του Game of Thrones σταμάτησε και η παραγωγή της τελευταίας σεζόν του Stranger Things διακόπηκε, καθώς η σχεδόν εβδομαδιαία απεργία χιλιάδων συγγραφέων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών ταινιών «πάγωσε» το Χόλιγουντ.

Σε μια ανάρτηση στο blog του, ο συγγραφέας του Game of Thrones, George RR Martin, δήλωσε ότι η συντακτική ομάδα για το A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight - «σταμάτησε να εργάζεται λόγω της απεργίας» από τη Συντεχνία Συγγραφέων της Αμερικής (WGA). «Δεν βρίσκομαι στο Λος Άντζελες, οπότε δεν μπορώ να συμμετέχω σε πορεία, όπως έκανα το 1988, αλλά θέλω να δηλώσω επίσημα την πλήρη, απόλυτη και ξεκάθαρη υποστήριξή μου στη συντεχνία μου», έγραψε.

Σε μια επόμενη ανάρτηση, ο Martin δήλωσε ότι το πιο σημαντικό ζήτημα της τρέχουσας απεργίας ήταν ο πολλαπλασιασμός των «μίνι δωματίων», τα οποία καθιστούν πολύ πιο δύσκολο για τους νέους συγγραφείς να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο μιας σειράς μετά το πράσινο φως.

Ο Martin περιέγραψε αυτά τα «μίνι δωμάτια» ως «εκτρώματα» που εμποδίζουν τον «αγωγό ταλέντων στη συγγραφή» από τον οποίο έγινε γνωστός και ο ίδιος στον πρώτο του τηλεοπτικό ρόλο στο Twilight Zone. «Αν οι συγγραφείς του 2023 δεν επιτρέπεται να αποκτήσουν εμπειρία στην παραγωγή, από πού νομίζουν τα στούντιο ότι θα προέλθουν οι showrunners του 2033;» έγραψε.

Η WGA προχώρησε σε απεργία στις 2 Μαΐου, αφού δεν κατάφερε να επιτύχει νέα εργασιακή συμφωνία με υψηλότερες αμοιβές από στούντιο του Χόλιγουντ, όπως η Netflix Inc και η Walt Disney Co. Από την πλευρά τους, τα στούντιο δήλωσαν ότι έκαναν μια «γενναιόδωρη» προσφορά για την αύξηση των αποζημιώσεων.

Τα late-night talk shows διακόπηκαν και ακολούθησαν κάποιες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Την Κυριακή, οι σεναριογράφοι και οι δημιουργοί της επιτυχίας του Netflix Stranger Things ανακοίνωσαν ότι η παραγωγή διακόπηκε: «Η συγγραφή δεν γίνεται να σταματά όταν αρχίζουν τα γυρίσματα», ανέφεραν στο Twitter. «Ενώ είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ξεκινήσουμε την παραγωγή με το εκπληκτικό καστ και το συνεργείο μας, αυτό δεν είναι δυνατό κατά τη διάρκεια αυτής της απεργίας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ