Πολιτικη & Οικονομια

Ζουράρις μαινόμενος: «Τα κωλόπαιδα των ιδιωτικών» και «η κατάργηση της ισότητας των πολιτών»

«Εκφραστής της κεντρικής γραμμής του Πολακισμού» σχολιάζει η ΝΔ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζουράρις μαινόμενος: «Τα κωλόπαιδα των ιδιωτικών» και «η κατάργηση της ισότητας των πολιτών»
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εκλογές 2023 - Κώστας Ζουράρις: «Κωλόπαιδα» οι σπουδαστές ιδιωτικών κολλεγίων - «Εκφραστής της κεντρικής γραμμής του Πολακισμού» σχολιάζει η ΝΔ

Πλήθος αντιδράσεων προκάλεσε ο χαρακτηρισμός «κωλόπαιδα» του υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζουράρι, που αναφερόταν στους σπουδαστές που έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν για τη φοίτησή τους σε ιδιωτικά κολλέγια.

Συμμετέχοντας σε προεκλογικό πάνελ του ANT1, που μεταξύ άλλων συζητήθηκε η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο Κώστας Ζουράρις χαρακτήρισε το μέτρο που θέσπισε τον Ιανουάριο του 2021 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, «τερατούργημα».

«Έστειλε 40.000 παιδιά - όσα έχουν λεφτά- στα ιδιωτικά κολλέγια και ταυτοχρόνως δημιουργεί συνταγματική ανωμαλία διότι καταργεί την ισότητα των πολιτών» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με την εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα για άμεση κατάργηση της ΕΒΕ, ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και νυν υποψήφιος τον ΣΥΡΙΖΑ υπερθεμάτισε, λέγοντας:

«Δεν πλήττει τα πλουσιόπαιδα και τα κωλόπαιδα που έχουν λεφτά, γιατί όποιος έχει 9.000 ευρώ μπορεί να πάει σε ιδιωτικό, όποιος δεν έχει 9.000 ευρώ δεν μπορεί να πάει».

Άμεση ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου της ΝΔ που συμμετείχε στο πολιτικό πάνελ του ANT1, Ιάσωνα Φωτήλα, ο οποίος κάλεσε τον κ. Ζουράρι να ανακαλέσει. Ωστόσο ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «Φωτήλα, εσένα θα πάρω πίσω», με τους υπόλοιπους καλεσμένους στην συζήτηση, Αντώνη Σαουλίδη του ΠΑΣΟΚ και Γιάννη Πέρρου του ΚΚΕ, να μην δίνουν συνέχεια στο λεκτικό επεισόδιο, παρά τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Ο επίμαχος διάλογος

Ζουράρις: «Πρέπει να καταργήσουν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, το τερατούργημα αυτό της Κεραμέως, η οποία έστειλε στα ιδιωτικά εμποροχρηματιστήρια τα παιδιά, τα πλουσιόπαιδα, τα κωλόπαιδα όσα έχουν λεφτά, τα άλλα να οδηγηθούν στη διάλυση»

Φωτήλας: «Μισό λεπτό, όσα παιδιά έχουν λεφτά είναι κωλόπαιδα; Τι λέτε κύριε; Σας παρακαλώ μην μας προσβάλλετε όλους, μην προσβάλλεται την ελληνική κοινωνία. Είναι κωλόπαιδα τα παιδιά που η οικογένειά τους έχει καλύτερη οικονομική κατάσταση; Δεν ντρέπεστε λιγάκι; Είστε και δάσκαλος... Είναι ελεεινό αυτό που είπατε, σας καλώ να το πάρετε πίσω»

Ζουράρις: Φωτήλα... εσένα θα πάρω πίσω, άσε με να μιλήσω.

Φωτήλας: Σας καμαρώνει όλη η Ελλάδα...

Ζουράρις: Επομένως, την επομένη των εκλογών θα αποσύρουμε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Δείτε πώς εξελίχθηκε η συζήτηση μετά το 4ο λεπτό:

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csdg3amv1wgh)

Όπως αναμενόταν, το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ, η οποία χαρακτήρισε τον Κώστα Ζουράρι εκφραστή «της κεντρικής γραμμής του Πολακισμού» καθώς και της «τοξικότητας» του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Ζουράρις, σε μια κρίση ειλικρίνειας, αποκάλυψε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον AΝΤ1, όλα αυτά που πιστεύουν, αυτά που προσπαθούν να κρύψουν, αυτά που σκέφτονται και δεν λένε οι συνάδελφοί του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτώμενος για το πρόγραμμα του κόμματός του, απάντησε: «Το πρόγραμμα να το ζητήσετε από τις καφετζούδες». Ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του αποκάλεσε «κωλόπαιδα» τους φοιτητές ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ο κ. Ζουράρις πέρα από την πραγματικότητα, που όλοι έχουμε καταλάβει σχετικά με το «μη πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε όλη την τοξικότητα και το διχαστικό δηλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ με τον πιο κυνικό, χυδαίο, μέχρι και υβριστικό τρόπο. Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Ζουράρις δεν θα ήταν καν υποψήφιος. Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας ακόμα εκφραστής της κεντρικής γραμμής του Πολακισμού! Ίσως ο πιο ειλικρινής!»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ