- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιώργος Σταθάκης: Κρατικοποίηση Εθνικής και ΔΕΗ - Τι είπε για τη φορολογία των επιχειρήσεων
Οι προτάσεις του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Γιώργος Σταθάκης μίλησε στο podcast ΒΑΒΕΛ για τις βασικές προτάσεις του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό
Για τις προτάσεις του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε ο Γιώργος Σταθάκης κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για φόρο 10%-15% σε μερίσματα άνω των 50.000 ευρώ και κρατικοποιήσεις.
Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής, μιλώντας στο podcast ΒΑΒΕΛ, έκανε λόγο για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ και της Εθνικής Τράπεζας και για αύξηση της φορολογίας στα μερίσματα, προτάσεις που χαρακτήρισε βασικές στο οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος.
«Η θέση μας για τις τράπεζες είναι πολύ απλή. Πρέπει να γίνουμε κανονικοί μέτοχοι. Και όχι μέτοχοι μειωμένων δικαιωμάτων. Αυτό έχει τελειώσει. Άρα οι μετοχές αυτές θα αποκτήσουν τα πλήρη δικαιώματα, όπως και των ιδιωτών μετόχων και θα έχουν τον λόγο που τους αναλογεί ως μέτοχοι», τόνισε.
Για τη φορολογία των επιχειρήσεων, ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι «εμείς έχουμε δεσμευτεί μόνο για ένα πράγμα. Εξαιρούμε τους μικρομετόχους και λέμε, τα μερίσματα άνω των 50 χιλιάδων ευρώ θα έχουν υψηλότερη φορολογία. 10%-15%, δεν ξέρω. Αυτή είναι η βασική μας πρόταση».
Αναφερόμενος στην ΔΕΗ, υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί ένας δημόσιος πυλώνας ενέργειας. «Ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό να γίνει με σταδιακή απόκτηση ποσοστών μέσω εταιρειών που το δημόσιο έχει την πλειοψηφία των μετοχών όπως ο ΑΔΜΗΕ». Επιπλέον τόνισε την ανάγκη «όλες οι υποδομές ενέργειας να περάσουν στα κρατικά χέρια».
Για την ακρίβεια και την αντιμετώπιση του πληθωρισμού ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι «η μείωση ενός φόρου μόνο δεν αρκεί» και πρόσθεσε: «η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να πάμε από το 13% στο 6% για τα πολύ βασικά αγαθά που πρέπει να έχει ένα νοικοκυριό».
Στη συνέχεια ανέφερε πως «εάν δεν υπάρχει μηχανισμός επιτήρησης για το αν μια επιχείρηση εφάρμοσε ή δεν εφάρμοσε τη μείωση, τότε θα πρέπει να βγαίνει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και να λέει ότι "τη μείωση του φόρου την πραγματοποίησαν 10 εταιρείες και άλλες 10 δεν την πραγματοποίησαν". Αν θέλει κάποιος μπορεί να επιβάλει δεσμευτικότητα, αν δεν θέλει δεσμευτικότητα θα παράγει διαφήμιση και δυσφήμιση για τις εταιρείες που το εφάρμοσαν ή όχι».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκύπτουν βεβιασμένα συμπεράσματα ή δημόσιες κρίσεις»
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Η επαναλειτουργία του αγωγού Vardax ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια
Από τους 14.000 πριν μερικά χρόνια περνάμε στους 19.000 το 2026, τόνισε ο υπουργός
Η βασική διαφορά είναι το μέγεθος και ο τρόπος κατασκευής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.