- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση MRB: Στις 3,2 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ, δεν καταγράφει κέρδη ο ΣΥΡΙΖΑ
Πόσο επηρεάζει το δυστύχημα στα Τέμπη
Δημοσκόπηση MRB: Στις 3,2 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ - Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μόλις 0,2 σε σχέση με την μέτρηση του Ιανουαρίου
Στι 3,2% είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως προέκυψε από τη δημοσκόπηση που διενήργησε η MRB για το OPEN, το διάστημα 6 – 13 Μαρτίου 2023, σε πανελλαδικό δείγμα 1.450 ατόμων. Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να κερδίζει μόλις 0,2 σε σχέση με την μέτρηση του Ιανουαρίου, ενώ η οργή καταγράφεται ως το κυρίαρχο συναίσθημα μεταξύ των πολιτών σε ποσοστό 63,4%, μετά την τραγωδία των Τεμπών.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:
ΝΔ 30,4%
ΣΥΡΙΖΑ 27,2%
ΠΑΣΟΚ 10%
ΚΚΕ 5,7%
Ελληνική Λύση 5%
ΜΕΡΑ25 4,3%
«Έλληνες» 4,4%
Το 55,6% απαντά πως το θέμα των Τεμπών θα επηρεάσει πολύ ή αρκετά τον τρόπο που θα ψηφίσει στις εκλογές 2023, ενώ το 40,4% απαντά πως η τραγωδία θα επηρεάσει λίγο ή καθόλου τον τρόπο που θα ψηφίσει.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 33,8%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 29,3%. Κανένας από τους 2 απαντά το 28,8%.
Πώς αξιολογούν τη στάση της κυβέρνησης και του Κώστα Αχ. Καραμανλή
Το 62,5% αξιολογεί πολύ ή αρκετά αρνητικά τη στάση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τη συγγνώμη που διατυπώθηκε για το δυστύχημα, ενώ το 27,5% την αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά.
Το 54,9% αξιολογεί αρνητικά ή πολύ αρνητικά τη στάση του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, ενώ το 34,5% θετικά και μάλλον θετικά.
Πώς αξιολογούν τη στάση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ
Το 30,1% αξιολογεί θετικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με το δυστύχημα ενώ το 51,7% την αξιολογεί αρνητικά ή πολύ αρνητικά.
Ποιος φταίει για το δυστύχημα των Τεμπών
Σε ερώτηση για το ποιος φταίει για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το 46,8% απαντά πως φταίνε η σημερινή κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες, το 13% πως φταίει πρωτίστως η κυβέρνηση της ΝΔ, το 8,8% ο σταθμάρχης, το 8,5% το υπουργείο Μεταφορών και ο πρώην υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής, οι προηγούμενες κυβερνήσεις κυρίως 5,6%, ο ΟΣΕ/ΤΡΑΙΝΟΣΕ 5,3%, η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων 3,6% και η Hellenic Train 2,5%.
Το 64,1% απαντά πως η επιτροπή που συγκροτήθηκε για το δυστύχημα σίγουρα ή μάλλον δεν θα ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας, ενώ το 27,3% απαντά πως μάλλον ή σίγουρα θα ρίξει φως στα αίτια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα φορολογικά κίνητρα και η μετακόμιση του billionaire
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η διαδικασία του ελέγχου ήδη ξεκίνησει
Πώς αξιολογούνται τα προγράμματα Μητσοτάκη, EΛ.Α.Σ και Ανδρουλάκη
Στις 3,2 μονάδες πλησιάζει το ΠΑΣΟΚ τον Τσίπρα
Ο Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασε τη διεθνή διάσκεψη για το Διάστημα και κάλεσε πρώτο στο βήμα τον πρωθυπουργό
Τι είπε για φορολόγηση των πλουσίων, εξωτερική πολιτική και ΠΑΣΟΚ
Τι ανέφερε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα μετά τις αντιδράσεις
Όσα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η ισχύς των εξοπλισμών και ο κίνδυνος να χαθεί ο δρόμος του διαλόγου
Ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος τόνισε ότι στόχος είναι oι πολύ μεγάλες περιουσίες
Ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε άμεση ενίσχυση - Μείωση αναμονών στα χειρουργεία και πλήρης ψηφιοποίηση της λίστας
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.