Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Pulse: Σε όλες τις κυβερνήσεις η ευθύνη για τον σιδηρόδρομο λέει η πλειοψηφία

Στο 4% η «ψαλίδα» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης - Αλέξης Τσίπρας
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Δημοσκόπηση Pulse για τον ΣΚΑΪ: Η πρόθεση ψήφου, η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και η ευθύνη των κυβερνήσεων για τον σιδηρόδρομο

Στις 4 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει το 30%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 26%. Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι η ευθύνη για τον σιδηρόδρομο βαραίνει όλες τις κυβερνήσεις. 

Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 10%. Στο 6% ακολουθεί το ΚΚΕ, 4% για την Ελληνική Λύση και 3,5% για το ΜέΡΑ25. Το 3% καταλαμβάνει το Εθνικό Κόμμα Έλληνες. Οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 13%. 

dimoskopisi_pulse_prothesi_psifou

Σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στο ερώτημα ποιος θεωρούν οι πολίτες ότι είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά σταθερά την πρωτιά με 35 μονάδες έναντι 38 στην προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παραμένει σταθερός στο 27%, χωρίς να καταγράφει άνοδο ή απώλειες. 

dimoskopisi_pulse_katalliloteros

Τι λένε οι πολίτες για την κατάσταση των σιδηροδρόμων και τις ευθύνες των πολιτών

Κατά την ίδια δημοσκόπηση, ένας στους δύο ερωτηθέντες αποδίδει στις κυβερνήσεις διαχρονικά την ευθύνη για την κατάσταση των σιδηροδρόμων. Συγκεκριμένα, το 51% των πολιτών που ερωτήθηκαν στη δημοσκόπηση πιστεύουν ότι η πολιτική ευθύνη για την κατάσταση στους σιδηροδρόμους βαρύνει διαχρονικά τις ελληνικές κυβερνήσεις. Ειδικότερα, στην ερώτηση ποια κυβέρνηση έχει τη μεγαλύτερη πολιτική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση των σιδηροδρόμων, το 28% απαντά η ΝΔ, το 4% η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 12% απαντά και η δύο. Το 5% επιλέγει το «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

dimoskopisi_pulse_euthini

Στην ερώτηση για το αν θα πάνε στις κάλπες όταν γίνουν εκλογές, το 91% απάντησε θετικά: ΝΑΙ (14%) και ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑΙ (77%). 

dimoskopisi_pulse_prothesi_psifou_2
Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ:Σε όλες τις κυβερνήσεις,διαχρονικά,η ευθύνη για την κατάσταση στα τρένα λέει το 51%

Διαβάστε ακόμη »»» Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κυβέρνηση συνεργασίας «ψηφίζει» η πλειοψηφία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ