- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Διαφωνία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την ανεξάρτητη Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων
Πολιτική αντιπαράθεση μετά την τραγωδία στα Τέμπη
ΣΥΡΙΖΑ: Αντίδραση Νίκου Παππά για τη σύσταση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την τραγωδία στα Τέμπη
Τη διαφωνία του για τη σύσταση από την κυβέρνηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που θα κληθεί να ερευνήσει τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «ο ελεγχόμενος δεν μπορεί να είναι εκείνος που ορίζει τον ελεγκτή του».
Ο τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε ανακοίνωσή του σχολιάζει: «Ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Γεραπετρίτη πως ο ελεγχόμενος δεν μπορεί να ορίζει τον ελεγκτή του. Τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη δε θα διερευνηθούν από κάποια δήθεν "υπερκομματική επιτροπή" που θα ορίσει η κυβέρνηση με πρόσωπα της αρεσκείας της. Υπάρχουν οι αρμόδιες Αρχές που θα τα ερευνήσουν όλα διεξοδικά. Εκτός εάν ο κ. Μητσοτάκης που την προανήγγειλε έχει κάποια σπουδή να βγάλει ένα προεκλογικό πόρισμα, που θα επιβεβαιώσει αυτό που έσπευσε να προδικάσει εχθές: πως για όλα φταίει "κυρίως ένα ανθρώπινο λάθος"».
Σήμερα οι ανακοινώσεις για τη «σύσταση της υπερκομματικής και ανεξάρτητης επιτροπής»
Σήμερα, Παρασκευή 3 Μαρτίου, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναμένεται να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις σχετικά με την άμεση σύσταση υπερκομματικής και ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα εξετάσει ενδελεχώς τα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη.Ειδικότερα, πρόκειται για ένα ολιγομελές σχήμα 3-5 ατόμων, καθηγητών πανεπιστημίου με ειδίκευση το αντικείμενο των σιδηροδρόμων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης προχώρησε χθες στις σχετικές συνεννοήσεις και θα επιφορτιστεί ο ίδιος την ευθύνη λειτουργίας αυτής της επιτροπής. Μαζί του, μείζονος σημασίας ρόλο θα παίξουν και οι δύο υφυπουργοί, ο Γιώργος Καραγιάννης για τα δημόσια έργα και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος για τις μεταφορές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο στόχος και οι αρχές δεν εκφράζονται από το εναπομείναν σχήμα» σημειώνει
Δίχως τέλος οι αποχωρήσεις - παραιτήσεις από το κόμμα
Γιατί ζητά να ανακληθούν οι άδειες τηλεοπτικών σταθμών των ΗΠΑ
Οι τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της ΕΛΑΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Πρόκειται για αντιπολίτευση υποδίκων;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης υπογράμμισε ότι η πρόληψη και η άμεση κινητοποίηση είναι καθοριστικές
«Έχουμε ολιγωρήσει να δράσουμε αποφασιστικά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της περιοχής
Η απάντηση του υπουργού Υγείας στην αρχειοθέτηση των υποθέσεων των 7 βουλευτών της ΝΔ
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα διαχειριστεί κρίσιμες διαπραγματεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.