Ελλαδα

Σήμερα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την τραγωδία στα Τέμπη

Πρόκειται για ένα ολιγομελές σχήμα καθηγητών πανεπιστημίου με ειδίκευση το αντικείμενο των σιδηροδρόμων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από τις έρευνες μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ MPTIONTEAM/EUROKINISSI

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Σήμερα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων - Πρόκειται για ένα ολιγομελές σχήμα καθηγητών πανεπιστημίου με ειδίκευση το αντικείμενο των σιδηροδρόμων 

Σήμερα, Παρασκευή 3 Μαρτίου, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναμένεται να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις σχετικά με την άμεση σύσταση υπερκομματικής και ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα εξετάσει ενδελεχώς τα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα ολιγομελές σχήμα 3-5 ατόμων, καθηγητών πανεπιστημίου με ειδίκευση το αντικείμενο των σιδηροδρόμων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης προχώρησε χθες στις σχετικές συνεννόησεις και θα επιφορτιστεί ο ίδιος την ευθύνη λειτουργίας αυτής της επιτροπής. Μαζί του, μείζονος σημασίας ρόλο θα παίξουν και οι δύο υφυπουργοί, ο Γιώργος Καραγιάννης για τα δημόσια έργα και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος για τις μεταφορές.

Γεραπετρίτης: «Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων»

Συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη ζήτησε χθες ο Γιώργος Γεραπετρίτης κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

«Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν και θέλω ειλικρινά να πω ότι αυτό το δύσκολο έργο θα φτάσει μέχρι τέλος, θα διερευνηθούν όλα», είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι έχει λάβει ειδική εντολή από τον πρωθυπουργό με σκοπό «να διερευνήσουμε τους λόγους για τους οποίους φτάσαμε να θρηνησουμε τις απώλειες ανθρώπινων ψυχών. Σήμερα κι όλας θα συσταθεί η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσει τα συστημικά αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία, να διασφαλίσουμε τις διαδκασίες εκσυγχρονισμού, να γίνουν άμεσες ενεργειες για την αποκατασταση ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών για να υπάρξει εμπεδωση ασφάλειας στην ψυχολογία του κοινού». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqvslrhijtux)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY