Πολιτικη & Οικονομια

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ με τέσσερα στοχευμένα βήματα

«Καθημερινή η προσπάθεια να αίρονται τα εμπόδια που δεν επιτρέπουν στους συμπολίτες μας να βιώνουν όσα δικαιούνται»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε τα τέσσερα βήματα που προωθεί η κυβέρνηση, για μια κοινωνία αλληλεγγύης.
Στα τέσσερα βήματα της κυβέρνησης υπέρ των ΑμεΑ αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης © AΠΕ/ΜΠΕ/Δημήτρης Παπαμήτσος

Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε τα τέσσερα βήματα που προωθεί η κυβέρνηση, για μια κοινωνία αλληλεγγύης.

Στα τέσσερα βήματα που προωθεί η κυβέρνηση για τους ανάπηρους συμπολίτες μας αναφέρεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ.

Τα βήματα αυτά είναι:

  1. Γενικεύεται για όλες τις κατηγορίες η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας αναπηρίας που λειτουργεί από 1ης Νοεμβρίου
  2. Ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα απασχόλησης 3.000 ΑμεΑ με επιδότηση του μισθού και των εισφορών τους.
  3. Ιδρύεται σχολή ψηφιακής κατάρτισης ατόμων με προβλήματα αυτισμού.
  4. Προωθείται πανελλαδικά η πιλοτική εφαρμογή του «Προσωπικού Βοηθού» στο σπίτι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι μετά τις έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις της πολιτείας, προ ημερών στη βουλή ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που βελτιώνει την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία σε προϊόντα και υπηρεσίες.

«Και, ήδη, λειτουργούν η εθνική ψηφιακή πύλη αναπηρίας, τα ηλεκτρονικά κέντρα πιστοποίησης και το ψηφιακό μητρώο. Κόμβοι πληροφόρησης, εξυπηρέτησης και, κυρίως, απλοποίησης της συμμετοχής των ΑμεΑ στην κοινωνική ζωή» προσθέτει.

Τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ όχι με αφηρημένα συνθήματα, αλλά με τέσσερα ακόμη στοχευμένα βήματα. Έτσι, γενικεύεται...

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Saturday, December 3, 2022

Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι ο δρόμος μπροστά μας είναι ακόμη μακρύς.

«Γι’ αυτό και συναντούμε την παγκόσμια ημέρα αναπηρίας, κάνοντας καθημερινή τη δική μας προσπάθεια να αίρονται τα εμπόδια που δεν επιτρέπουν σε αυτούς τους συμπολίτες μας να βιώνουν όσα δικαιούνται. Χωρίς διακρίσεις και ξεπερασμένες αντιλήψεις. Σε μία κοινωνία ενότητας, κατανόησης και αλληλεγγύης. Όπου ο καθένας θα αξιοποιεί τις δεξιότητές του, έχοντας συμπαραστάτη του το κράτος, αλλά και τον διπλανό του. Ώστε όλοι μαζί να ζούμε σε μία Ελλάδα που βαδίζει μπροστά και στοχεύει ψηλά», τονίζει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ