- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κ. Πιερρακάκης για δημοσίευμα: «Τεχνοφοβία, συνωμοσιολογία, εμμονή»
Η απάντηση σε πρωτοσέλιδο ΕφΣυν
Κυριάκος Πιερρακάκης - Απάντηση του Yπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών
Το Yπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης απαντά σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο: «Επικίνδυνες "τρύπες" ασφάλειας στο gov.gr».
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Τεχνοφοβία, συνωμοσιολογία, εμμονή. Αυτό είναι, συνοπτικά, το σχόλιό μας για το σημερινό δημοσίευμα της Εφ.Συν.
Το μεγάλο ψηφιακό κεκτημένο που έχει συντελεστεί στη χώρα, οι 1.500 υπηρεσίες του Gov.gr και το 1 δισ. ψηφιακές συναλλαγές φέτος δεν ακυρώνονται με έωλους τρόπους.
Όλες οι εφαρμογές σχεδιάζονται με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, με έμφαση στην ιδιωτικότητα και χωρίς καμία περιττή ή εμπορική χρήση δεδομένων και πάντα με τη συναίνεση του πολίτη.
Ταυτόχρονα, η χώρα αποκτά συνεχώς νέα συστήματα που αντικαθιστούν τα παλαιά και γίνονται διαρκείς επενδύσεις στη θωράκιση και διασφάλιση των συστημάτων. Μια εικόνα εντελώς αντίθετη από το παρελθόν, όπου η έννοια κυβερνοασφάλεια υπήρχε μόνο στη θεωρία και σίγουρα όχι στο Ελληνικό Δημόσιο.
Τα θέματα της πληροφορικής είναι πολύ σοβαρά για να τυγχάνουν συνωμοσιολογικής, υπαινικτικής και μη επιστημονικής αντιμετώπισης. Και ίσως αυτό εν μέρει επεξηγεί γιατί η πρόοδος σε αυτό τον τομέα είχε καθυστερήσει τόσο.
Φυσικά, στην πραγματικότητα όλη αυτή η συζήτηση ελάχιστα αφορά τις λεπτομέρειες των ψηφιακών εφαρμογών και το πως οι πολίτες εξυπηρετούνται. Το σκεπτικό για ακόμα μια φορά αφορά τη στοχοποίηση του ψηφιακού έργου της κυβέρνησης προεκλογικά. Όπως έχουμε όμως τονίσει και στο παρελθόν, η Ελλάδα αλλάζει με έργα, όχι με λάσπη».
Αναφορικά με το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας των Συντακτών. pic.twitter.com/PIxhynrWUu
— Kyriakos Pierrakakis (@Pierrakakis) November 24, 2022
Το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών
Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας κάνει λόγο για «εκτεθειμένα σε κακόβουλες διαρροές προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών» με τα οποία «οι ψηφιακές εφαρμογές της κυβέρνησης στα κινητά αφήνουν ανοιχτά "παράθυρα" για εμπορική ή πολιτική εκμετάλλευση».
Παράλληλα το δημοσίευμα σημειώνει ότι τα υπάρχουν «στοιχεία πάνω από 1 εκατ. ανυποψίαστων κατόχων τηλεφώνων διοχετεύτηκαν σε διαφημιστές μέσω των κρατικών ψηφιακών υπηρεσιών», ενώ παραθέτουν και εναλλακτικούς τρόπους προστασίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.