- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Επιτέλους παρενέβη το κράτος
Για τρίτη συνεχή ημέρα η περιβαλλοντική ρύπανση στο Λεκανοπέδιο ξεπέρασε τα όρια συναγερμού, σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, πλησίασε τα όρια πλήρους αδιαφορίας. Όζον και αιωρούμενα σωματίδια ήταν για τέσσερις συνεχόμενες ώρες πάνω από το όριο φρίκης στο σταθμό μέτρησης της Αριστοτέλους, γεγονός που ανάγκασε τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ να κλείσουν τις πασιέντζες και να φύγουν νωρίτερα για τα σπίτια τους. Σχετική ανακοίνωση που θα ενημερώνει τους πολίτες αναμένεται γύρω στα τέλη Οκτωβρίου, που θα φυσήξει, ενώ οι ευπαθείς κατηγορίες του πληθυσμού καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στην Αριστοτέλους και να προτιμούν τους παράλληλους δρόμους.
Η απελπιστική κατάσταση στην ατμόσφαιρα της πρωτεύουσας σχετίζεται με τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές και με τις παλιότερες μεγάλες πυρκαγιές, αλλά σύμφωνα με αρμόδιους κύκλους του ΥΠΕΧΩΔΕ, που παρακολουθούν στενά την κατάσταση, είναι πολύ καλύτερη από την κατάσταση που αναμένεται να διαμορφωθεί μετά τις προσεχείς μεγάλες πυρκαγιές. Ωστόσο, ο υπουργός κ. Σουφλιάς, στα πλαίσια της προσπάθειας για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών, εξήγγειλε τη δημιουργία 150 χλμ. νέων αυτοκινητόδρομων στην Αττική, εκατέρωθεν των οποίων θα τοποθετηθούν υποχρεωτικώς ζαρντινιέρες. Επίσης μελετάται η αναδάσωση των καμένων περιοχών με φυτά ανθεκτικά στο τσιμέντο, όπως είναι ο φίκος, ο μαϊντανός και η ρόκα παρμεζάνα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Πρόταση συμβιβασμού για τη Γάζα, στήριξη σε Δανία–Γροιλανδία και μήνυμα εκτόνωσης στις ευρωατλαντικές σχέσεις
Στο 16% το προβάδισμα, στο 50% η δημοφιλία Καρυστιανού
Με αφορμή φερόμενες πωλήσεις ακινήτων σε Βούλγαρους επενδυτές
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε για τεχνική λύση, βοσκοτόπια, ελέγχους ΕΕ και διαχρονική εγκατάλειψη
Έτος ορόσημο το 2025 - Πώς η ψηφιοποίηση και το gov.gr διπλασίασαν τους εγγεγραμμένους δωρητές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναλύει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους
Για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που ψάχνουν σοβαρή εναλλακτική, και όχι άλλο ένα αριστερό πείραμα, είναι καταστροφή
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.