- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση MRB: Στο 6,1% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Πώς κρίνουν οι πολίτες το «Καλάθι του νοικοκυριού»
Τι απασχολεί περισσότερο τους Έλληνες
Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Η άποψη των πολιτών για την ακρίβεια, τα ελληνοτουρκικά και την υπόθεση Πάτση
Στο 6,1% διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB, η οποία παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open.
Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής παραμένει πάνω από το 10%, στο 11,5%. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 29,1% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ 23%, ΠΑΣΟΚ 11,5%, ΚΚΕ 5%, Ελληνική Λύση 4,5%, ΜέΡΑ 25 3%, Έλληνες 2,6%, Πατριωτική Ένωση 1,2%, άλλο κόμμα 2,1%, αδιευκρίνιστη ψήφος 18%.
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 38,1%, ο Αλέξης Τσίπρας 29,2% και ο κανένας 25,7%, ενώ το υπόλοιπο 7% αφορά το «άλλος» ή ΔΞ/ΔΑ.
Ως προς τα θέματα τα οποία απασχολούν τους πολίτες, η ακρίβεια είναι μακράν πρώτη, με 51,9%, ενώ ακολουθεί η υπόθεση Πάτση, με 11%, η ανεργία με 10,3%, τα ελληνοτουρκικά με 7,6%, και ο πόλεμος στην Ουκρανία με 7,3%.
Στο πεδίο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, οι πολίτες εμφανίζονται να ζητούν, σε ποσοστό 48,2%, ακόμη σκληρότερη στάση, ενώ 38,8% ζητάει να παραμείνει η στάση της Ελλάδας όπως ακριβώς είναι και το 6,1% λιγότερο σκληρή στάση.
Για το Καλάθι του Νοικοκυριού και αν θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, το 33% λέει σίγουρα ναι ή μάλλον ναι, το 61,1% σίγουρα όχι ή μάλλον όχι, το 5.9% απάντησε ΔΞ/ΔΑ.
Σημειώνεται ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 31 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου, μεταξύ 1.000 ψηφοφόρων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H απάντηση του πρώην υπουργού
Χάρης Δούκας: «Τιμούμε έναν τρόπο σκέψης και δράσης που μας καλεί να δούμε τον κόσμο πιο ολιστικά, πιο υπεύθυνα, πιο ανθρώπινα»
Τα σχολεία της Δυτικής Αττικής επισκέφτηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Έμφαση σε AI, ισότητα πρόσβασης, οικονομική στήριξη και ψυχική υγεία - Νέο όραμα εκπαίδευσης
Πολιτική σύγκρουση για το 2015 και τις καταθέσεις
Tι λένε οι πολίτες για Τσίπρα, Καρυστιανού
Προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των οδηγών λεωφορείων
Ο Παναγιώτατος συμπληρώνει φέτος 35 έτη Πατριαρχικής θητείας και 65 έτη ιερατικής αποστολής
Απάντηση Λιβανού - Κατηγορεί ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά για μικροπολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ
Έκκληση προς τους ομογενείς να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα
Αβεβαιότητα και διάρκεια θα κρίνουν τον οικονομικό αντίκτυπο της κρίσης - Συντονισμός στην ΕΕ
Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «βολική αντιπολίτευση»
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στο Ιράν και στον Λίβανο
Ελληνογερμανικές συνομιλίες, με έμφαση στην άμυνα, τη μετανάστευση και την ευρωπαϊκή ατζέντα
Νέα λεωφορεία, νέοι συρμοί και υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία
«Το μέτρο αυτό θα οδηγήσει σε λουκέτα και σε απολύσεις εργαζομένων», εκτίμησε η υπουργός
Σημειώθηκε νέο ρεκόρ στην εκδήλωση ενδιαφέροντος
Τι ισχύει με τη δεύτερη δόση από το επίδομα παιδιού α21
Συνολικά προβλέπονται 12 δράσεις με έμφαση στην αναπηρία, συνολικού προϋπολογισμού 1,47 δισ. ευρώ
Η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.