- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παρακολουθήσεις: Τι υποστηρίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο υπόμνημά του προς την Επιτροπή PEGA
Προαναγγέλλει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Υπόμνημα κατέθεσε ενώπιον της επιτροπής PEGA ο Νίκος Ανδρουλάκης - Τι λέει για μάρτυρες - κλειδιά
Λεπτομέρειες σχετικά με τα όσα φέρεται να κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στο υπόμνημα προς την Εξεταστική Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Κατά πληροφορίες στο υπόμνημά του ο κ. Ανδρουλάκης σχετικά με το κυβερνητικό επιχείρημα ότι αρνήθηκε την ενημέρωση, σημειώνει ότι «τέτοιες τοποθετήσεις είναι ενδεικτικές του θράσους και της απόγνωσης να προτείνεται σε έναν πολιτικό αρχηγό να παρανομήσει, αποδεχόμενος μία άτυπη και παράτυπη ενημέρωση, ώστε να μην υπάρχει νόμιμο στοιχείο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη δικαιοσύνη».
Φέρεται, μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες να επισημαίνει κυβερνητικές παλινωδίες και να επικαλείται τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που δήλωνε στις 5 Αυγούστου ότι ο κ. Γεραπετρίτης ήταν έτοιμος να ενημερώσει ενδελεχώς και πλήρως τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, όμως λίγες ημέρες μετά, σε συνέντευξή του ο ίδιος ο κ. Γεραπετρίτης αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε γνώση.
Ο νέος επικεφαλής της ΕΥΠ κ. Θεμιστοκλής Δεμίρης υπενθυμίζεται ότι δήλωσε ότι θα ήταν «καινοτομία» η ενημέρωση του κ. Ανδρουλάκη, υποστηρίζεται στο υπόμνημα.
Ακόμη ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρεται στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής στην Ελληνική βουλή, σημειώνοντας την αποφυγή κλήσης κρίσιμων μαρτύρων, όπως πχ ο πρωθυπουργός, ο Γ. Δημητριάδης, οι επιχειρηματίες Γ. Λαβράνος, Φ. Μπίτζιος κλπ εκ μέρους της πλειοψηφίας.
Επιπλέον, τονίζει πώς μάρτυρες - κλειδιά (σ.σ. Δεμίρης, Κοντολέων) επιστράτευσαν το απόρρητο ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής, κάτι που ίσχυσε όμως μόνο στην περίπτωσή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής.
Στο υπόμνημά του ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορεί την κυβέρνηση πώς έχει ως μόνο στόχο την συγκάλυψη και την αποσιώπηση των ευθυνών της, ισχυριζόμενος ότι φαίνεται να επιχειρεί και στην επίσκεψη της Εξεταστικής Επιτροπής PEGA στην Ελλάδα όπου και πάλι τα πρόσωπα-κλειδιά απέφυγαν να συναντήσουν την επιτροπή.
«Στις Δημοκρατίες δεν μπορεί να υπάρχουν σκοτεινές νησίδες, εκτός πολιτικού και δικαστικού ελέγχου, καλυπτόμενες από το απόρρητο», τονίζει και προαναγγέλλει ότι η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι το επόμενο βήμα για τον κ. Ανδρουλάκη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
50.000 Εβραίοι συμπολίτες μας στοιβάχτηκαν σε βαγόνια τρένων και οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα εξόντωσης
Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου
«Την ιστορία την γράφουν όσοι παίρνουν ξεκάθαρη θέση», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας
Ισχυρή και ανθεκτική η ελληνική οικονομία με ανάπτυξη κοντά στο 2%, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup
Όσοι λάβουν τέτοιο μήνυμα καλούνται να το διαγράψουν
Η απάντηση της υπουργού Πολιτισμού σε επίκαιρη ερώτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για πιθανή εμπλοκή κρατικών παραγόντων στις υποκλοπές
Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ για την διαγραφή Κωνσταντινόπουλου
Η μαθηματική αλληλουχία της σκέψης που επιχειρεί να εξηγήσει το βαθύ περίλυπο ύφος του την ώρα που περπατά στο Σύνταγμα με το πορτρέτο του Χαμενεΐ.
Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια
Ποιοι δικαιούνται ρύθμιση για πληρωμή έως 48 δόσεις
«Η παράδοση της έδρας από τον Κωνσταντινόπουλο είναι ένα δείγμα πολιτικής αξιοπρέπειας»
Η τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην έκτη εκδήλωση του κύκλου της σειράς «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα»
Ο Νικήτας Κακλαμάνης στέλνει τα πρακτικά της συνεδρίασης στην Επιτροπή Δεοντολογίας
«Είναι σκληρά μέτρα, αλλά δίκαια», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης
Οι κερδισμένοι και οι χαμένου του νέου τρόπου υπολογισμού του τελικού ποσού
Τι αναφέρουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη για τους λόγους διαγραφής
Με αναδρομική ισχύ το μέτρο στήριξης, ενδεικτικά παραδείγματα
Μετά τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ
Η περιοχή αποκτά κεντρική πλατεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.