- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λογαριασμοί ρεύματος: Χαμηλότερη κατανάλωση για μεγαλύτερη επιδότηση το σχέδιο της κυβέρνησης
Ποιο είναι το σχήμα που προανήγγειλε ο Κώστας Σκρέκας
Σκρέκας: Έρχεται κλιμακωτή ενίσχυση στους λογαριασμούς ρεύματος - Μπόνους για όσους μειώνουν την κατανάλωση
Για ένα νέο σχήμα κλιμακωτής επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος, το οποίο θα δίνει κίνητρο-μπόνους σε όσα νοικοκυριά επιτύχουν σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. «Θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε όλους τους λογαριασμούς, όλες τις μηνιαίες καταναλώσεις και όλα τα σπίτια, είτε είναι κύρια είτε μη κύρια κατοικία, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Με μία διαφορά: θα υπάρξουν κλίμακες» δήλωσε στο Mega o κ. Σκρέκας.
«Όσο πιο χαμηλή κατανάλωση έχει κάποιος, θα έχει μεγαλύτερη επιδότηση. Αλλά ακόμα και αυτός που έχει υψηλή κατανάλωση, είναι σε μία υψηλότερη κλίμακα, εάν καταφέρει να μειώσει κατά 15% την κατανάλωση ενέργειας, θα παίρνει μία επιπλέον επιδότηση» περιέγραψε.
«Άρα θα υπάρχουν κάποιες κλίμακες -θα τις ανακοινώσουμε και αυτές μαζί με το φυσικό αέριο (σ.σ. στα τέλη του μηνός)- όπου όποιος καταφέρει να έχει εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας 15% θα παίρνει μία επιπλέον επιδότηση» συμπλήρωσε.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε ότι αυτό είναι εφικτό «γιατί ο ΔΕΔΔΗΕ έχει συγκριτικά στοιχεία και έτσι θα μπορούμε να συγκρίνουμε την φετινή με την περσινή περίοδο».
Όπως εξήγησε δε, η επιπλέον επιδότηση αυτή θα συνεχίσει να είναι πάνω στους λογαριασμούς ρεύματος, δηλαδή η χαμηλότερη κατανάλωση θα σημαίνει ότι ο καταναλωτής θα πληρώνει φθηνότερα τη κιλοβατώρα.
Σκρέκας: Φυσικό αέριο και επίδομα θέρμανσης
Ο κ. Σκρέκας τόνισε, επίσης, τη σημασία της εξοικονόμησης ενέργειας. «Θα στηρίξουμε όσο μπορούμε για να περάσουμε ομαλά τον χειμώνα. Είναι σημαντικό το θέμα της εξοικονόμηση ενέργειας, για παράδειγμα με το να ρυθμίσουμε τον θερμοστάτη ένα βαθμό πιο χαμηλά, θα μπορέσει να βοηθήσει το περιβάλλον, αλλά θα βοηθήσει και στην εξοικονόμηση ενέργειας», σχολίασε αρχικά.
«Μαίνεται ένας συμβατικός πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Βιώνουμε έναν ενεργειακό πόλεμο, η Ρωσία εκβιάζει την Ευρώπη, γιατί η Ευρώπη εξαρτάται από το ρωσικό φυσικό αέριο. Κλείνει τη στρόφιγγα, άρα μειώνει την διάθεση του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη και αυτό εκτινάσσει τις τιμές τα ύψη. Το φυσικό αέριο είναι 10 φορές πιο ακριβό σε σχέση με πέρσι και έχει παρασύρει και την ηλεκτρική ενέργεια. Εμείς θα στηρίξουμε το φυσικό αέριο κι τους πολίτες που δεν μπορούν να αντικαταστήσουν αυτό το καύσιμο με άλλο καύσιμο, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα από κανένα ευρωπαϊκό κράτος να απορροφήσει το σύνολό της τεράστιας αυτής αύξησης», συμπλήρωσε.
«Αυτό που λέμε είναι ότι αυτός χειμώνας θα είναι δύσκολος, με δύο κινδύνους. Πρώτον την επάρκεια εφοδιασμού. Έχουμε λάβει μέτρα για να μειώσει η Ελλάδα πολύ αυτόν τον κίνδυνο. Επειδή έχουμε διπλασιάσει την χωρητικότητα της Ρεβυθούσας, επειδή έχουμε τη δυνατότητα 5 εργοστάσια φυσικού αερίου να κάψουν diesel που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια και έτσι να μειώσουμε τις εισαγωγές. Ήδη από τον Σεπτέμβριο, έχουμε δώσει εντολή έτσι ώστε οι παραγωγοί φυσικού αερίου να ξεκινήσουν να καίνε πετρέλαιο. Όλα αυτά θέλουν την εξής προϋπόθεση: ότι θα υπάρχει δε διεθνές επίπεδο LNG διαθέσιμο. Σε όλα αυτά πρέπει να βάλουμε την εξοικονόμηση, να μειώσουμε την κατανάλωση φυσικού αερίου, έχουμε έναν στόχο ευρωπαϊκό, 15% μείωση του φυσικού αερίου τους επόμενους μήνες», επεσήμανε σχετικά ο κ. Σκρέκας.
Για την στήριξη των πολιτών που μπορούν να υποκαταστήσουν το καύσιμο που χρησιμοποιούν για τη θέρμανσή τους είπε πως, «Όποιος χρησιμοποιεί φυσικό αέριο και μπορεί να το υποκαταστήσει με πετρέλαιο, αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να μειώσουμε την εισαγωγή φυσικού αερίου και να έχουμε χαμηλό κόστος θέρμανσης ο κόσμος. Η κυβέρνηση διπλασίασε το επίδομα θέρμανσης. Μέσα σε 2 χειμώνες έχουμε τετραπλασιάσει το επίδομα θέρμανσης ακριβώς για να στηρίξουμε και αυτούς που το χρησιμοποιούν. Θα δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο σε αυτόν που θα μπορέσει να υποκαταστήσει το καύσιμο. Θα στηρίζουμε το φυσικό αέριο σε αυτούς που δεν μπορούν με κάποιο τρόπο να το υποκαταστήσουν».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δήλωση για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
«Υπαρκτός ο κίνδυνος επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας»
«Το Μεσολόγγι έπεσε, αλλά δεν νικήθηκε». τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Και εμείς πραγματοποιούμε τη δικιά μας έξοδο από μία Ελλάδα χαμηλών προσδοκιών σε εκείνη των μεγάλων διεκδικήσεων και των υψηλών απαιτήσεων» τόνισε ο πρωθυπουργός
Τη σημαντικότητα της επετείου της Ηρωϊκής Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων πριν από 200 χρόνια, επισήμανε στις δηλώσεις του από τον Κήπο των Ηρώων στο Μεσολόγγι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Εξήγησε τον λόγο που απομακρύνθηκαν από την κυβέρνηση
Η ανάρτηση της πρώην υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
Το βίντεο ξεκινά με τον ίδιο να απαντά πως ετοιμάζεται για εκλογές
«Αφετηρία για μια δυναμικότερη αντιπαράθεση της Πολιτείας με το "βαθύ κράτος"»
«Φαίνεται ότι, όσο κι αν ισχυρίστηκε ότι με τα χρόνια άλλαξε, δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει πόση ζημιά έγινε τότε στη χώρα»
«Με έκπληξη διάβασα την δικογραφία, η οποία αφορά επιδότηση κτηνοτρόφου στη Χίο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
Προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη
Τι αναφέρεται στις δικογραφίες
Συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις και οι έρευνες για τον αγνοούμενο πιλότο
Aλλαγή σκυτάλης στο υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Kαταβάλλονται 97 εκατ. ευρώ σε 135.550 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Πού κυμαίνονται φέτος οι τιμές για όσους είναι νονοί
Το όνομα του κ. Μπουκώρου περιλαμβάνεται στη δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.