- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σκρέκας: Στήριξη και για τα νοικοκυριά με φυσικό αέριο
Ποια είναι η δέσμευση της κυβέρνησης
Ενεργειακή κρίση - Κώστας Σκρέκας: «Έρχεται στήριξη και για τα νοικοκυριά με φυσικό αέριο».
Παρέμβαση για την στήριξη των 700.000 νοικοκυριών που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, λέγοντας ότι «εντολή του πρωθυπουργού είναι να εξετάσουμε σενάρια στήριξης». «Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να μην μπορούν να θερμάνουν τα σπίτια τους στην καρδιά του χειμώνα».
Σύμφωνα με το ινστιτούτο Bruegel, η Ελλάδα είναι η πρώτη μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ στη στήριξη των νοικοκυρών με επιδοτήσεις που φτάνουν στο 3,6% του ΑΕΠ της χώρας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.
Σημείωσε ότι το 1,2 δισ. ευρώ από την επιδότηση του Σεπτεμβρίου θα προέλθει από το νέο μηχανισμό ανάκτησης υπερεσόδων από τις εταιρείες ηλεκτροπαραγωγής, τα οποία πηγαίνουν στα Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και στη συνέχεια δίνονται για την επιδότηση των νοικοκυριών.
Ενεργειακή κρίση - Κώστας Σκρέκας: Η δέσμευση της κυβέρνησης
Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα ανακτά από 80% ως 90% της αύξησης του ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ειδικά για τον μήνα Σεπτέμβριο, απορροφούμε -είπε- το 94% της αύξησης στο ρεύμα για τα νοικοκυριά.
Εξήγησε μάλιστα ότι ένα νοικοκυριό τον μήνα Σεπτέμβριο με λογαριασμό 315 ευρώ μετά την επιδότηση θα πληρώσει κάτω από 60 ευρώ.
Ο υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι για όσο χρειαστεί θα υπάρχει στήριξη απέναντι σε αυτή την εκρηκτική αύξησης των τιμών ενέργειας για όλους και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Πρόκειται για αντιπολίτευση υποδίκων;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης υπογράμμισε ότι η πρόληψη και η άμεση κινητοποίηση είναι καθοριστικές
«Έχουμε ολιγωρήσει να δράσουμε αποφασιστικά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της περιοχής
Η απάντηση του υπουργού Υγείας στην αρχειοθέτηση των υποθέσεων των 7 βουλευτών της ΝΔ
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα διαχειριστεί κρίσιμες διαπραγματεύσεις
«Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι η περιουσία μου δεν έχει αυξηθεί ούτε κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό»
Πώς χρησιμοποιείται η ψηφιακή κάρτα
Με 15 η Κοινοβουλευτική Ομάδα
«Αναδεικνύεται όλη η αλήθεια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
«Η αντιπολίτευση, με πρώτο το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για «κυβέρνηση υποδίκων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.