Πολιτικη & Οικονομια

Κατρίνης: Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν εκβιάζεται, δεν είναι βολικός εταίρος

Η ομιλία στη Βουλή

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μιχάλης Κατρίνης στο βήμα της Βουλής
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EYROKINISSI

Παρακολουθήσεις της ΕΥΠ: Η ομιλία του επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη. 

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι βολικός εταίρος να μπαίνει σε συναλλαγές και δεν εκβιάζεται», είπε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Μιχάλης Κατρίνης, για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ.  

«Όποιος ψηφίζει Ανδρουλάκη, ψηφίζει να φύγουν και οι δύο, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας. Η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη. Έκαναν ό,τι μπορούν για να υποβαθμίσουν το πρωτοφανές περιστατικό της παρακολούθησης. Ρωτώ ευθέως: Ποιοι άλλοι παρακολουθούνται; Ποιοι άλλοι βουλευτές ή παράγοντες του πολιτικού βίου παρακολουθούνται επί των ημερών σας; Δεν ρωτήσατε να μάθετε; Το ΠΑΣΟΚ θα αναζητήσει με κάθε τίμημα την αλήθεια. Αυτό θα γίνει άμεσα, πριν τις εκλογές, για να γνωρίζει ο λαός τι έγινε», τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

«Καταθέτουμε αίτημα στην επιτροπή να κοινοποιηθεί ο φάκελος, ώστε να μάθουμε τον λόγο που προχωρήσατε στην άρση απορρήτου του κ. Ανδρουλάκη», είπε σε άλλο σημείο ο κ. Κατρίνης και συνέχισε: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, δεν διαθέτει αξιοπιστία. Αποτελεί παράγοντα πολιτικής αστάθειας και αρνητικών σχολίων για τη χώρα σε διεθνές επίπεδο. Σε όλα τα ζητήματα τα οποία χρειάστηκε η χώρα να δείξει ένα αρραγές μέτωπο, το ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί. Μακριά από εμάς οι κινδυνολογίες. Ο κ. Μητσοτάκης έχει θέσει την προσωπική του επιβίωση πάνω από τη χώρα».

Κατρίνης: «Στο απυρόβλητο η εταιρεία του Predator»

Αναφερόμενος στη χρήση του παράνομου λογισμικού παρακολούθησης του Predator, o Μιχάλης Κατρίνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει στο απυρόβλητο την εταιρεία που εμπορεύεται το συγκεκριμένο λογισμικό, δεν ελέγχει ούτε τη ροή του χρήματος, ούτε τα ψηφιακά ίχνη που σίγουρα υπάρχουν, γιατί τότε θα αποκαλυφθεί ποιος έχει και χρησιμοποιεί το Predator στην Ελλάδα.

«Ποιες είναι οι προσωπικές, οικογενειακές, επαγγελματικές σχέσεις των προσώπων που κατέχουν και εμπορεύονται το predator με κεντρικά στελέχη του συστήματος του Μεγάρου Μαξίμου; Πώς ένα ιδιωτικό δίκτυο διανομής και χρήσης πληροφοριών από παράνομες υποκλοπές με χρήση του Predator διαπλέκεται με τις μυστικές υπηρεσίες και τον σκληρό πυρήνα του Μαξίμου;Και ποιου τη νοσηρή στρατηγική εξυπηρετεί η προσπάθεια παγίδευσης και εκβιασμού δημοσιογράφων, πολιτικών και επιχειρηματιών;» αναρωτήθηκε ο Μιχάλης Κατρίνης.

«Το ΠΑΣΟΚ θα εγγυηθεί την οικοδόμηση ενός κράτους δικαίου, με τη δύναμη που θα του δώσουν οι πολίτες.Απέναντι στο επιτελικό παρακράτος που αναδύθηκε με αυτές τις νοσηρές πρακτικές.Απέναντι στις αντιθεσμικές πρακτικές που βιώσαμε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έδωσε δείγματα ακραίου καθεστωτισμού, με προσπάθεια ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης , με την εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων.Αυτό όμως δεν είναι δημοκρατική λειτουργία, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί προοδευτική προσέγγιση.Το ΠΑΣΟΚ δεν παίζει το παιχνίδι κανενός. Δεν τρομοκρατείται, δεν πιέζεται, δεν ποδηγετείται».

Ομιλία Μιχάλη Κατρίνη στη Βουλή

Ομιλία Μιχάλη Κατρίνη, Επικεφαλής Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στη συζήτηση για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ #vouli #live

Posted by ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής on Friday, August 26, 2022

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ